Пријатељска утакмица између Бреше и Војводине, која је данас требало да буде одиграна у Италији, прекинута је у 50. минуту утакмице.

Пред око 1.500 гледалаца на стадиону „Орзинуови“, резултат у тренутку прекида био је 2:1 (2:1) за Брешу.

Екипе су наступиле у саставима:

Бреша: Алфонсо (од 46. Абрандини) – Сабељи (од 46. Андренаћи), Цистана (од 46. Ноласки), Гасталдељо (од 46. Торкио), Матеју (од 46. Геци) – Соуза (од 46. Семприни), Тремолада (од 46. Спалек), Бисоли (од 46. Ћурчио), Десена (од 46. Мангравити) – Донарума (од 46. Балотели), Матри (од 46. Аје).

Војводина: Симић – Стојковић, Ђурић, Саничанин, Вучић (од 27. Петковић) – Дринчић, Ђуришић – Ђуричин (од 46. Кокир), Бојић (од 46. Николић), Гемовић – Матић.

У знак подршке према члану друге шампионске генерације Војводине и садашњем тренеру Болоње Синиши Михајловићу, који је већи део своје играчке и тренерске каријере провео у Италији и који се тренутно бори са леукемијом, играчи два тима на терен су изашли у мајицама на чијим леђима је писало „Михајловић 11“, док је на грудима на италијанском било написано „Forza Sinisa!“ (у преводу „Напред Синиша“).

Након што је утакмица почела, Бреша је повела већ у седмом минуту. Тремолада је упутио пас у шеснаестерац ка Донаруми, који је пао у дуелу са Ђурићем, а судија Амабиле Даниел проценио је да је у питању био фаул за најстрожу казну. Једанаестерац за домаћина је извео управо Донарума и прецизним ударцем довео свој тим у вођство.

Већ у 13. минуту, било је 2:0 за Брешу. Овога пута, Матри је упутио лоб пас у петерац ка Бисолију, а он је дошао до лопте пре голмана Симића и са два метра искоса успео да је проследи у мрежу.

Нову шансу, домаћин је имао у 25. минуту, када је Бисоли центрирао са десне стране, а Матри са десетак метара упутио ударац из прве, али је лопта прошла поред стативе гола Симића.  Само минут касније, због приговарања на његове одлуке, судија Амабиле Даниел показао је црвени картон шефу стручног штаба Војводине Ненаду Лалатовићу.

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић није желео да напусти клупу свог тима и након неколико минута је одлучио да повуче екипу са терена, да би се након нових пет-шест минута фудбалери Војводине вратили на терен, па је утакмица ипак настављена.

Након тога, Војводина је у 38. минуту успела да смањи резултат. Ђуричин је искористио сјајан пас у празан простор, дошао до лопте пре голмана Алфонса и лоб ударцем успео да затресе мрежу.

Када је почело друго полувреме, утакмица је поново била прекинута у 50. минуту и то након што се са супротне стране терена појавило десетак људи који су махали албанским заставама и почели да провоцирају групу од двадесетак навијача Војводине, који су након тога улетели на терен.

Ситуација се смирила након неколико минута и они су се вратили на свој део трибине, али потом је фудбалер домаћих Марио Балотели из одређених разлога одбио да настави са играњем утакмице, те је судија Амабиле Даниел одлучио да меч и дефинитивно буде прекинут.