Prijateljska utakmica između Breše i Vojvodine, koja je danas trebalo da bude odigrana u Italiji, prekinuta je u 50. minutu utakmice.

Pred oko 1.500 gledalaca na stadionu „Orzinuovi“, rezultat u trenutku prekida bio je 2:1 (2:1) za Brešu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Breša: Alfonso (od 46. Abrandini) – Sabelji (od 46. Andrenaći), Cistana (od 46. Nolaski), Gastaldeljo (od 46. Torkio), Mateju (od 46. Geci) – Souza (od 46. Semprini), Tremolada (od 46. Spalek), Bisoli (od 46. Ćurčio), Desena (od 46. Mangraviti) – Donaruma (od 46. Baloteli), Matri (od 46. Aje).

Vojvodina: Simić – Stojković, Đurić, Saničanin, Vučić (od 27. Petković) – Drinčić, Đurišić – Đuričin (od 46. Kokir), Bojić (od 46. Nikolić), Gemović – Matić.

U znak podrške prema članu druge šampionske generacije Vojvodine i sadašnjem treneru Bolonje Siniši Mihajloviću, koji je veći deo svoje igračke i trenerske karijere proveo u Italiji i koji se trenutno bori sa leukemijom, igrači dva tima na teren su izašli u majicama na čijim leđima je pisalo „Mihajlović 11“, dok je na grudima na italijanskom bilo napisano „Forza Sinisa!“ (u prevodu „Napred Siniša“).

Nakon što je utakmica počela, Breša je povela već u sedmom minutu. Tremolada je uputio pas u šesnaesterac ka Donarumi, koji je pao u duelu sa Đurićem, a sudija Amabile Daniel procenio je da je u pitanju bio faul za najstrožu kaznu. Jedanaesterac za domaćina je izveo upravo Donaruma i preciznim udarcem doveo svoj tim u vođstvo.

Već u 13. minutu, bilo je 2:0 za Brešu. Ovoga puta, Matri je uputio lob pas u peterac ka Bisoliju, a on je došao do lopte pre golmana Simića i sa dva metra iskosa uspeo da je prosledi u mrežu.

Novu šansu, domaćin je imao u 25. minutu, kada je Bisoli centrirao sa desne strane, a Matri sa desetak metara uputio udarac iz prve, ali je lopta prošla pored stative gola Simića.  Samo minut kasnije, zbog prigovaranja na njegove odluke, sudija Amabile Daniel pokazao je crveni karton šefu stručnog štaba Vojvodine Nenadu Lalatoviću.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović nije želeo da napusti klupu svog tima i nakon nekoliko minuta je odlučio da povuče ekipu sa terena, da bi se nakon novih pet-šest minuta fudbaleri Vojvodine vratili na teren, pa je utakmica ipak nastavljena.

Nakon toga, Vojvodina je u 38. minutu uspela da smanji rezultat. Đuričin je iskoristio sjajan pas u prazan prostor, došao do lopte pre golmana Alfonsa i lob udarcem uspeo da zatrese mrežu.

Kada je počelo drugo poluvreme, utakmica je ponovo bila prekinuta u 50. minutu i to nakon što se sa suprotne strane terena pojavilo desetak ljudi koji su mahali albanskim zastavama i počeli da provociraju grupu od dvadesetak navijača Vojvodine, koji su nakon toga uleteli na teren.

Situacija se smirila nakon nekoliko minuta i oni su se vratili na svoj deo tribine, ali potom je fudbaler domaćih Mario Baloteli iz određenih razloga odbio da nastavi sa igranjem utakmice, te je sudija Amabile Daniel odlučio da meč i definitivno bude prekinut.