Фудбалски клуб Војводина обавештава спортску јавност да је дугогодишњи запослени радник у нашем клубу Александар Ћосић преминуо данас у својој 75. години, након кратке и тешке болести.

Александар Ћосић је рођен 11. децембра 1944. године у Новом Саду, а пре доласка у ФК Војводина, радио је у Нафтагас промету. Такође, био је савезни фудбалски судија у Првој лиги некадашње СФРЈ, али и велики навијач наше „старе даме“, те сведок оних највећих утакмица у њеној историји, попут двомеча са Ромом 1955, Атлетико Мадридом 1966, Селтиком 1967. године… У последњој деценији, као представник ФК Војводина био је домаћин међународним судијама и делегатима приликом утакмица које је наш клуб играо у такмичењима под окриљем УЕФА.

Код свих запослених у ФК Војводина, Александар Ћосић остаће запамћен као диван и срдачан човек и колега.

Комеморација поводом његове смрти одржаће се у суботу, првог јуна, у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, са почетком у 12 часова, а сахрана ће се обавити истог дана на Новом гробљу у Новом Саду, са почетком у 15 сати.

Члановима породице, пријатељима и свима који су га познавали, фудбалски клуб Војводина изражава своје искрено и дубоко саучешће.