Fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da je dugogodišnji zaposleni radnik u našem klubu Aleksandar Ćosić preminuo danas u svojoj 75. godini, nakon kratke i teške bolesti.

Aleksandar Ćosić je rođen 11. decembra 1944. godine u Novom Sadu, a pre dolaska u FK Vojvodina, radio je u Naftagas prometu. Takođe, bio je savezni fudbalski sudija u Prvoj ligi nekadašnje SFRJ, ali i veliki navijač naše „stare dame“, te svedok onih najvećih utakmica u njenoj istoriji, poput dvomeča sa Romom 1955, Atletiko Madridom 1966, Seltikom 1967. godine… U poslednjoj deceniji, kao predstavnik FK Vojvodina bio je domaćin međunarodnim sudijama i delegatima prilikom utakmica koje je naš klub igrao u takmičenjima pod okriljem UEFA.

Kod svih zaposlenih u FK Vojvodina, Aleksandar Ćosić ostaće zapamćen kao divan i srdačan čovek i kolega.

Komemoracija povodom njegove smrti održaće se u subotu, prvog juna, u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, sa početkom u 12 časova, a sahrana će se obaviti istog dana na Novom groblju u Novom Sadu, sa početkom u 15 sati.

Članovima porodice, prijateljima i svima koji su ga poznavali, fudbalski klub Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće.