Mladen Vučinić

 

Član prve šampionske generacije Vojvodine iz 1966. godine Mladen Vučinić (1939. – 2017) preminuo je danas u 78. godini života.

Član prve šampionske generacije Vojvodine iz 1966. godine Mladen Vučinić preminuo je danas u 78. godini života.

Mladen Vučinić rođen je devetog januara 1939. godine u Orahu (Bosna i Hercegovina), a dres Vojvodine nosio je od 1956. do 1969. godine i za to vreme odigrao ukupno 404 utakmice u crveno-belom dresu. Bio je član najbolje generacije u istoriji kluba, koja je 1966. godine osvojila titulu šampiona Jugoslavije i godinu dana kasnije došla do četvrtfinala Kupa evropskih šampiona.

Poput mnogih fudbalera Vojvodine iz tog perioda, osim toga što je bio vrhunski sportista, Mladen Vučinić bio je i visoko obrazovan, te je 1967. godine diplomirao na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu.

Bio je poznat i po svom humanitarnom radu i delima, a posebno je pomagao ustanovi za decu bez roditeljskog staranja „Dečje selo“ u Sremskoj Kamenici, zbog čega mu je pripala i Svetosavska povelja.

Porodici, prijateljima i svima koji su poznavali Mladena Vučinića, fudbalski klub Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće.