Члан генерације Војводине која је 1977. године освојила Средњоевропски куп Васа Рутоњски, после дуже и тешке болести, преминуо је синоћ у својој 68. години.

Фудбалски клуб Војводина тако је остао без још једног из плејаде својих великих и значајних играча, који су, носећи његов дрес, дали немерљив допринос стварању клупске историје.

Васа Рутоњски је рођен петог октобра 1952. године у Новом Саду, где је у ФК Славија започео своју фудбалски каријеру. За Војводину је наступао од 1970. до 1979. године и за то време одиграо 253 званичне утакмице, по чему се налази на 10. месту вечне клупске листе по броју одиграних мечева. Био је члан сјајне генерације која је 1977. године освојила Средњоевропски куп, као и оне која је, две године раније, стекла звање вицешампиона Југославије, а тек у последњем колу остала без, по мишљењу многих, заслужене шампионске титуле.

Такође, Васа Рутоњски је пре четири године био један од оснивача званично регистроване Секције ветерана ФК Војводина и активно је учествовао у њеном раду све док га болест није одвојила од његових пријатеља и некадашњих саиграча.

Породици Васе Рутоњског, његовим пријатељима и свима који су га познавали, фудбалски клуб Војводина и његова Секција ветерана изражавају своје искрено и најдубље саучешће.

Комеморација поводом његове смрти одржаће се у понедељак у 13 часова у свечаној сали ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, док ће се сахрана обавити истог дана у 15 сати на Новом гробљу у Новом Саду.