Član generacije Vojvodine koja je 1977. godine osvojila Srednjoevropski kup Vasa Rutonjski, posle duže i teške bolesti, preminuo je sinoć u svojoj 68. godini.

Fudbalski klub Vojvodina tako je ostao bez još jednog iz plejade svojih velikih i značajnih igrača, koji su, noseći njegov dres, dali nemerljiv doprinos stvaranju klupske istorije.

Vasa Rutonjski je rođen petog oktobra 1952. godine u Novom Sadu, gde je u FK Slavija započeo svoju fudbalski karijeru. Za Vojvodinu je nastupao od 1970. do 1979. godine i za to vreme odigrao 253 zvanične utakmice, po čemu se nalazi na 10. mestu večne klupske liste po broju odigranih mečeva. Bio je član sjajne generacije koja je 1977. godine osvojila Srednjoevropski kup, kao i one koja je, dve godine ranije, stekla zvanje vicešampiona Jugoslavije, a tek u poslednjem kolu ostala bez, po mišljenju mnogih, zaslužene šampionske titule.

Takođe, Vasa Rutonjski je pre četiri godine bio jedan od osnivača zvanično registrovane Sekcije veterana FK Vojvodina i aktivno je učestvovao u njenom radu sve dok ga bolest nije odvojila od njegovih prijatelja i nekadašnjih saigrača.

Porodici Vase Rutonjskog, njegovim prijateljima i svima koji su ga poznavali, fudbalski klub Vojvodina i njegova Sekcija veterana izražavaju svoje iskreno i najdublje saučešće.

Komemoracija povodom njegove smrti održaće se u ponedeljak u 13 časova u svečanoj sali FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, dok će se sahrana obaviti istog dana u 15 sati na Novom groblju u Novom Sadu.