28

 

 

Tužna vest za sve navijače Vojvodine i iskrene ljubitelje fudbala.
Preminuo je legendarni VUJADIN BOŠKOV-VUJKE.
Jedan od najboljih fudbalera u stogodišnjoj istoriji FK „Vojvodina“ otišao je u nezaborav u svojoj 83. godini.

Vujadin Boškov je rođen 16. 05. 1931. u Begeču, selu nadomak Novog Sada. Ceo svoj život posvetio je stvari koju je uz porodicu najviše voleo, fudbalu.
Dres Vojvodine nosio je od 1946. do 1960. Potom ga je put fudbalskog profesionalca vodio u Sampdoriju i BSC Young Boys.
Vujke je bio veliki fudbaler …a još veći je bio kao trener i začetnik modernih shvatanja i pogleda na fudbal kao igru i biznis.
BSC Young Boyus, Vojvodina, FC Den Haag, Feyenoord, Real Zaragoza, Real Madrid, Sporting de Gijon, Ascoli, Sampdoria, AS Roma, Napoli, Servette Geneva i AS Perugia su timovi na čijoj klupi je kao Šef stručnog štaba sedeo naš Vujke. Uz to, još četiri puta bio je selektor ili član selektorske komisije reprezentacije Jugoslavije. Duga i preduga bi bila lista trofeja i uspeha koje je ostvario za svog života. Ipak, za nas koji imamo crveno-belo srce, baš kao i on, najvažnija je prva titula šampiona Jugoslavije koju je sa svojom Vojvodinom osvojio u sezoni 1965/66. Nakon toga njegov vizionarski duh iznedrio je i realizovao ideju o izgradnji fudbalskog trening centra, prvog objekta takve vrste na Balkanu. Danas taj centar, dom svih generacija fudbalera Vojvodine, sa ponosom nosi njegovo ime.

Komemorativna sednica povodom smrti Vujadina Boškova biće održana u FC „Vujadin Boškov“ sredu 30. 04. 2014. sa početkom u 11:00 časova. Vreme i mesto sahrane biće određeni naknadno.

FK „Vojvodina“