obrazac-za-slike---vesti-vb

 

 

Temelj gotovo svakog ozbiljnog kluba jeste omladinska škola, a FK „Vojvodina“ to, svakako, jeste. Unazad nekoliko godina bili smo svedoci brojnih dečaka koji su stasali na terenima FC „Vujadin Boškov“ ,  pa smo, shodno tome, uveli jednu novu, a nadamo se i ustaljenu, praksu analize rada i dešavanja u Omladinskoj školi po selekcijama.

Valja napomenuti da u našem klubu radi i trenira 10 selekcija i to po godištima : 2005., 2004., 2003., 2002., 2001., 2000., 1999., 1998., 1997., 1996. Pozabavićemo se svakom generacijom ponaosob, da približimo navijačima i sportskoj javnosti rad u Omladinskoj školi „Ilija Pantelić“.

Radu škole od ove godine su se priključili i treneri volonteri – Bora Filipović, Nebojša Jelenković i Nemanja Kaćanski koji su asistenti u tri najstarije selekcije škole. Osim njih, u rad su ukljčena i tri kondiciona trenera – Slobodan Alavanja, Marko Prentović i od skora Milan Dimitrić. Za rad sa golmanima su zaduženi Dragan Vasić i Goran Ćurko.

Da bi jedan komplikovan proces razvoja igrača funkcionisao kako treba, osim trenera, u velikoj meri su zaslužna i dva čoveka koji su na čelu Omladinske škole – direktor Branislav Novaković i zamenik direktora Duško Grujić.

Krenućemo od onih najmlađih ka onima koji će, možda, već ove zime zaigrati u prvom timu i time završiti jedan dugogodišnji ciklus rada i razvoja.

GENERACIJA 2005.

Najmlađa generacija u Klubu je još uvek u fazi selekcije koja bi trebala da bude završena u martu 2015. , a od leta bi ekipa trebala da uđe u takmičenje u gradskoj ligi mlađih petlića, gde si igra fudbal 7. S obzirom na njihove godine,kao i činjenicu da su u fazi formiranja, neozbiljno bi bilo govoriti o nekim pojedincima, iako ih ima, a rad i doselekcija u nekoj skorijoj budućnosti daće nam mnogo više prostora za ozbiljniju priču i sud. Trener generacije je Nikola Kovačević, najmlađi trener u Klubu. Nikola je odličan demonstrator, što je u tim, početnim godinama, najvažnije.

GENERACIJA 2004.

Tzv. poletarci, koji se takmiče u gradskoj ligi mlađih petlića sa godinu dana starijima od sebe, kao i gotove sve selekcije u našem Klubu. Igraju fudbal 9. Od generacije 2004. smo već videli neke stvari koje obećavaju, iako su tek ove godine selektirani i počeli sa takmičenjem. Očigledno je da postoji veći broj dečaka koji su na približno istom (visokom) nivou, kao i nekoliko dečaka na nivou koji prevazilazi nešto sa čim se često susrećemo. U generaciji je i jedan dečak 2005. godište koji se bez problema nosi sa godinu starijim drugarima. Učestvovali su na nekoliko turnira, na kojima su, uglavnom, ubeljivo osvojali prva mesta. Čuli smo i neke vrlo pohvalne komentare ljudi iz fudbala o ovim dečacima, ali kao što smo rekli i kod generacije 2005., još uvek je rano za neku ozbiljnu priču, međutim, možemo reći da do sad viđeno obećava, najblaže rečeno. Treba istaći da su ove najmlađe generacije plod odlične saradnje naše Omladinske škole sa lokalnim škola fudbala među kojima su : NS Junajted, Junior, RMR Mika Radosav, Bistrica, Meridiana, Bolesnikov.  Trener generacije je Goran Raičević.

GENERACIJA 2003.

Ekipa mlađih petlića, koja se takmiči u gradskoj ligi petlića sa godinu dana starijima od sebe. Kao i generacija 2004. i oni igraju fudbal 9. Vidljivo je da ekipa poseduje nekoliko zanimljivih pojedinaca koji obećavaju zavidan nivo kvaliteta. Posetili su i nekoliko turnira, kao i sve generacije našeg Kluba , što je neki novi pravac u školi koji donosi dodatan kvalitet. Neki od turnira na kojima su bili – Bugarska gde je osvojeno treće mesto, dok je na turniru u Mađarskoj osvojeno drugo mesto kada je ekipa prvi put igrala fudbal 11. Selekciju predvodi Ivica Vukov.

GENERACIJA 2002.

Petlići. Takmiče se u gradskoj ligi mlađih pionira. Generacija sa kojom počinjemo da igramo fudbal 11. Krasi ih izuzetno dopadljiv fudbal, a primetno je i da se u ekipi nalazi dosta atraktivnih i kvalitetnih igrača.Nećemo isticati pojedince, iako ima nekoliko koji su vredni pažnje i od kojih očekujemo jedan izuzetno visok nivo. Posetili su nekoliko turnira, između ostalih u Čakovcu gde su osvojili treće mesto, u Kečkemet (prvo mesto), u Raškoj (drugo mesto), a očekuje ih turnir u Nemačkoj. Predvodi ih Miodrag Pantelić.

GENERACIJA 2001.

Mlađi pioniri FK „Vojvodina“ se takmiče u gradskoj ligi pionira. Selektirao ih je Nikola Kovačević, a predvodi ih Vasa Tepšić, kome trenutno asistira, skoro penzionisani, Vladimir Buač. Predstavljaju jednu izuzetno zanimljivu ekipu u kojoj možemo primetiti i nekolicinu zanimljivih pojedinaca : Zukić, Savić, Ilić, Marić, Lelik, Brborić, Vidaković, Rajak. Nagoveštavaju ozbiljan fudbalski potencijal. Nekoliko puta su odmeravali snage sa vršnjacima iz Mađarske i svaki put su odneli ubedljivu pobedu, uz dopadljivu igru, što ih karakteriše.

GENERACIJA 2000.

Pionirska selekcija koja se takmiči u kadetsko – pionirskoj ligi Vojvodine, gde zauzimaju prvo mesto. Ekipu su selektirali Duško Grujić i Vasa Tepšić, ujedno i prvi trener selekcije. Nakon Vase Tepšića selekciju je preuzeo Zoran Galić koji je napustio Klub, a ekipu u ovom trenutku vodi Zoran Šaraba. U ekipi se izdvaja nekoliko izuzetno zanimljivih pojedinaca – Nešković, Kurtiši, Tegeltija, Jeličić, Topić s tim da je poslednji 2001. godište. Ova selekcija daje zavidan broj pionirskih reprezentativaca našoj zemlji.

GENERACIJA 1999.

Mlađe kadete koji se takmiče u kadetskoj selekciji Vojvodine selektirao je Zlatomir Zagorčić, da bi nakon njega ekipu preuzeo Zoran Vasiljević. Odlaskom Vasiljevića u prvi tim ekipu je preuzeo Goran Raičević, a  u ovom trenutku vodi ih Đorđe Pintać. Zauzimaju prvo mesto u kadetskoj ligi Vojvodine, a do poslednjeg kola nisu imali ni jedan poraz, kao ni nerešen rezultat. Izdvajaju se Veselinović, Zličić, Dunđerski, Kačavenda, Mitrović, s tim da prva dvojica nagoveštavaju kvalitet od kog bi u doglednoj budćnosti prvi tim mogao imati velike koristi. Veselinović je štoper kog odlikuje izuzetna inteligencija i elegancija kojom rešava sve duele. Zličić je špic, kog odlikuju izrazite brizinske sposobnosti . On i Veselinović su standardni reprezentativci naše zemlje, a neretko nastupe i za kadetsku selekciju (1998.) našeg Kluba. Miloš Zličić je jedan od 3 Zličića u Klubu, stariji (Lazar) igra u omladincima dok je najmlađi (Dušan) član i najmlađe selekcije Kluba – 2005.

GENERACIJA 1998.

Kadetska selekcija koja se takmiči u kadetskoj ligi Srbije. Ekipu je selektirao Duško Grujić i vodio skoro 4 godine. Nakon Grujića ekipu su vodili Dušan Bajić i Vasa Tepšić, da bi na kraju ekipu preuzeo i još uvek je vodi Moma Brankov, koji ima i dva asistenta – Boru Filipovića i Milana Dimitrića koji je zadužen za fizičku pripremu . U ekipi se izdvaja nekoliko izuzetno zanimljivih pojedinaca Ilić (golman), Lovre (štoper), Zeljković (levi bek), Mićin (ofanzivni vezni), Mesarović (zadnji vezni), Gajić (špic), a većina njih su trenutno ili su bili kadetski reprezentativci naše zemlje. Krenuli su odlično u ligi, međutim, nakon poraza od poslednjeplasiranog Zemuna, kada je trener Brankov odmarao veliki broj igrača, imali su veliki problem da se vrate u igru, što je i razumljivo s obzrim na izuzetno osetljiv period koji prolaze u svom razvoju. Od ove generacije se očekuje veliki broj prvotimaca.

GENERACIJA 1997.

Selekcija mlađih omladinaca koja se takmiči u omladinskoj ligi Vojvodine. Ekipu je selektirao pokojni Mikica Stupar, preuzeo Vlada Gaćinović, a nakon njegovog odlaska iz Kluba sa ekipom je radio Goran Raičević da bi na kraju ekipu preuzeo i danas je vodi Dušan Bajić kome asistira Nemanja Kaćanski dok je za fizičku pripremu zadužen Marko Prentović. Iako smo čuli dosta oprečnih komentara o ovoj generaciji možemo reći da u ekipi ima nekoliko pojedinaca koji, uz određene korekcije, mogu vrlo lako da dođu do prvog tima i ne samo to… Tu su Lazarević, Miljević, Ilić, Đurišić, Macanović, Krstevski, a iz ove generacije je i Vanja Milinković – Savić koje je sada član Mančester Junajteda. Ekipa pomalo kuburi sa karakterom, ako tako moćemo reći, što ih sprečava da nesporan fudbalski talenat pretoče, već sada, u konkretan kvalitet koji prvi tim FK „Vojvodina“ zahteva. Ova ekipa daje zavidan broj igrača omladincima koji se takmiče u omladinskoj ligi Srbije – Zličić, Velemir, Hrubik.

GENERACIJA 1996.

Omladinska selekcija koju predvodi Zoran Janković, a asistira mu Nebojša Jelenković dok je Marko Prentović zadužen za fizičku pripremu. Pre Jankovića ekipu su predvodili Zlatomir Zagorčić, Zoran Grujić, Jova Šarčević i Moma Brankov. Iako ne toliko dominantni kao 94/95 ova generacija svakako obećava, a drugo mesto u omladinskoj ligi Srbije svakako ide u prilog tome (dugo vremena su bili prvoplasirani). Pojedinci koji se izdvajaju su Dinga (1998. godište), Fimić (štoper), Vukaljević (desni bek), Desančić (zadnji vezni), Zličić (zadnji vezni), Petrović (zadnji vezni), Velemir (krilni napadač), Stamenić (krilni napadač), Ćurko (špic). Pre nekoliko nedelja profesionalne ugovore sa Klubom su potpisali Ćurko, Stamenić i Desančić, dok je ostatak nabrojanih pod stipendijskim ugovorom sa Klubom. Podsećamo da je član ove generacije bio i Srđan Babić koji je sada standardni član prvog tima. Posebno bi smo naglasili i izdvojili najmlađeg člana ekipe Dominika Dingu koji je ne da može ravnopravno da se nosi sa dve godine starijima od sebe, već svojim kvalitetima i odskače, što garantuje da prvi tim ne mora da brine o naslednicima Babića i Pankova koji su išli njegovim putem. Tu je i jedan deo igrača koji poseduju zavidan kvalitet ali je pitanje da li mogu odmah u ovom trenutku da pruže prvom timu ono što je potrebno – razliku na terenu. Oni će verovatno morati putem Poletanovića/Radoje/Ivanića, ali Klub svakako može i mora ozbiljno da računa na njih.