radoja kap

 

 

Stupili smo u kontakt sa momkom koji je do juče bio kapiten Vojvodine i vođa generacije koja ruši mnogo rekorde, Nemanjom Radojom. Želeli smo da vidimo, iz prvog lica, kako se snašao, kao i neke lične impresije Celtom i šapanskim fudbalom, u celini. Javnost sve više spominje ovog momka, pa ne bi bilo iznenađenje i da se uskoro nađe na spisku selektora A reprezentacije, što kvalitetom i formom zaslužuje.

Prva reakacija kad si saznao da definitivno odlaziš?

Kada sam definitivno saznao da odlazim u Celtu, bio sam stvarno presrećan, jer odlazim u zemlju gde se, po mom mišljenju, igra najlepši fudbal i gde sam oduvek zamišljao sebe da igram.

Nešto više o Selti?

Celta je osnovana 1923. Klub koji ima veliku istoriju i kroz koji su prošle mnoge fudbalske zvezde kao što su Salgado, Makelele, David Kosta, Gudelj, koji je i dan danas tu i predstavlja legendu kluba i grada. U Celti je bilo i mnogo igrača sa naših prostora, između ostalih Zoran Marić, sadašnji trener Vojvodine, Saša Ilić, Savo Milošević, Srđan Bajčetić itd.  Izuzetno su organizovan klub u kom sve funkcioniše kao jedna velika porodica.

Da li si očekivao da se tako brzo ustališ u prvih 11?

Iskreno, nisam očekivao. Mislio sam da ću polako dobijati šansu, iz utakmice u utakmicu, ali eto, pogrešio sam u tome, na moje zadovoljstvo (smeh). Trener mi je odmah ukazao poverenje i od tada igram u prvih 11.

Ambicije Celte u ovoj sezoni?

Ambicije su opstanak u ligi, uz, što je moguće bolji plasman na tabeli. Ako uspemo da izborimo Ligu Evrope, odlično, ako ne, idemo dalje. Mada, sigurno nećemo odustati od borbe za Evropu, a tu je, da ne zaboravimo, i Kup Kralja.

Kakav je Španski fudbal?

Po mom mišljenju, španski fudbal je najlepši fudbal na svetu. Igra se otvoreno do zadnjeg minuta, bez puno taktike i na gol više. Svako svakog može da pobedi, a često se pobednik ne zna do poslednjeg zvižduka sudije, zbog čega je svaka utakmica izuzetno teška.

Razlike u radu u Španiji i Srbiji?

Rad u Srbiji i Španiji je sličan. Sve što sam radio u Vojvodini radim i u Celti, s tim da je to u Celti tj. Španiji na malo većem nivou.

Tvoji utisci nakon istorijske pobede na Kamp Nou protiv Barselone? Kako si se snašao i kako bi ocenio svoju igru?

Mislim da sam se dobro snašao, s obzirom da sam prvi put igrao na tolikom stadionu, pred toliko ljudi i protiv takvih fudbalskih veličina. Što se tiče moje igre, nikad je nisam ocenjivao. Imam svoje mišljenje i njega zadržavam za sebe, kao i do sada.

Tvoje dalje ambicije?

Moje ambicije su, za sada, vezane samo za Celtu i ne razmišljam mnogo o drugim stvarima, osim da pružim što bolje partije u dresu sadašnjeg kluba.

Da li si gledao utakmicu protiv Partizana, i ako jesi, tvoji utisci?

Gledao sam samo prvo poluvreme i mislim da je Partizan bio bolji protivnik, zbog čega mi uopšte nije bilo drago. Gol ne bih previše da komentarišem, ali mislim da je bio ofsajd.

Šta očekuješ od FK „Vojvodine“ u ovoj sezoni?

S obzirom da Vojvodinu vode dva velika stručnjka, Zoran Marić i Goran Šaula, sa svojim saradnicima, očekujem mnogo, bez lažne skromnosti. Očekujem, bar, odbranu Kupa, ali po sjajnim igrama koje su prikazali, mislim da Vojvodina može i do titule. Znam da to svi igrači i stručni štab zaslužuju.

Da li imaš nešto da poručiš bivšim saigračima, kao i navijačima Vojvodine?

Bivšim saigračima bih poručio da nastave sa dobrim partijama i da iznenade celu Srbiju sa prvim mestom – Vi to možete i zaslužujete. Navijačima bih poručio da bodre ove momke, kao i do sad, i da ih svakim danom bude sve više, jer grad Novi Sad i ovi sjajni momci, to zaslužuju.

Veliki pozdrav od Nemanje Radoje za bivše saigrače, kao i navijače Vojvodine!

Nemanja, hvala na odvojenom vremenu, znamo da si zauzet i fokusiran na obaveze, kao i uvek. Nadamo se da će te zdravlje poslužiti, a verujemo da  ćeš nastaviti sa odličnim partijama, pa da uskoro zaigraš u A reprezentaciji i u nekom još većem klubu, jer Ti to možeš.