zoran-scepanovic

 

 

Predsednik FK „Vojvodina‟ Zoran Šćepanović u kraćem intervjuu za zvanični sajt Kluba. Pročitajte šta je imao da kaže o aktulenim dešavanjima u Klubu i srpskom fudbalu.

Vojvodina je u jeku priprema i prelaznog roka.Kakva su vaša očekivanja  od nastavka sezone i koji ste imperativ postavili pred ekipu?

Struka je sada na delu, da uskladi planirani program aktivnosti tokom pripremnog perioda, napravi što kvalitetniju kompoziciju iskusnih i naših mladih igrača, uključujući i omladince. Razgovaram sa strukom o eventualnim pojačanjima, i razumem njihove želje, ali ne želim po svaku cenu da zadužujemo Klub. Vojvodina je veliko ime, svaki fudbaler koji dođe kod nas, već je mnogo dobio – afirmisaće se igrajući za naš Klub. Oni koji to umeju da prepoznaju,( ne samo novac) ali poseduju i odgovarajući kvalitet, mogu da budu pojačanja za naš Klub. Imperativ je prepoznatljiva igra Vojvodine, zalaganje i borba za svaki bod, kao i mesto koje vodi u kvalifikacije za ligu Evrope.

Važnije od tog rezultata je nastavak pravljenja čvrste i zdrave osnove za ravnopravnu šampionsku trku u prvenstvu  kao i stvaranje realnih šansi da u nekoj od narednih sezona, prvi prođemo kroz taj cilj.
Na tom putu će verovatno biti i rezultatskih posrtanja, ali potrebno je strpljenje i razumevanje za naše mlade igrače, i baš zbog njih očekujem podršku navijača – kada ne ide sve po planu i kada je teško.

Kakvo je stanje u Klubu – finansije? Da li se Klub donekle stabilizovao i šta se čini na tom polju, jer ste rekli da je to cilj broj 1. ?

Pritisci na klupsku kasu ne prestaju. Nisu u pitanju tekuće obaveze već nagomilani dugovi koji prave nervozu i pritisak u poslovanju i otežavaju vođenje Kluba. Apelujemo na komercijalne poverioce, da budu strpljivi, jer to su stari i nasleđeni dugovi koje ćemo po planu izmirivati, ali ne i na uštrb funkcionisanja Kluba. Što se tiče uefe i tužbi koje se rešavaju u Lozani, tu odbrane nema. Vrlo su rigorozni i čak smo pod pretnjom oduzimanja 6 bodova izmirili dugovanja za Škuletića. Tu su i ino obaveze, fss i domaći klubovi, za koje smo, takođe, odvojili značajna finansijska sredstva. Ozbiljno i planski ekonomišemo, smanjujemo dug, ali pravimo i neke iznuđene poteze da bi stigli do finansijske stabilnosti. Najnoviji atak na klupske finansije je presuda u korist Moreire 227.000 evra, što me je prilično uznemirilo, i ta presuda nam, opet, remeti utvđene planove – trebali bi smo  da platimo stare dugove Radu 80.000 evra,  Zeti 80.000 evra, fss-u 45.000 evra, ali navikli smo već na stalne probleme i neprijatna iznenađenja. 

Istovremeno vraćanje velikih finansijskih dugova i ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata je, po meni, kontradiktorno. Smanjujemo godišnji budžet Kluba, ne samo igračkog kadra već i administracije, pravi se nova sistematizacija radnih mesta, racionalizacija potrošnje u svim segmentima. Ne trošimo novac na pojašanja i ne nudimo astronomske plate, čime istrajavamo na finansijskoj konsolidaciji, ali možda i umanjujemo šanse za vrhunske rezultate, a opet, sa druge strane, mislim da trošenje novca nije garancija uspeha, ali garantovano vodi ka fijasku kada je u pitanju dugoročan plan.

Postali ste predsednik zajednice Jelen Superlige. Na čemu ćete insistirati kao čelnik te organizacije, i da li vam to, sa druge strane, oduzima vreme i sprečava vas u obavljanju nekih klupskih zadataka?

To je priznanje svima nama u upravi i Klubu, a ne samo meni lično, da radimo dobro i u interesu sporta. Kada razgovaram sa čelnim ljudima svih klubova, insistiram na fer odnosu i rivalitetu, a ne neprijateljstvu, što ume da bude slučaj kod nas. Drugačija slika o našem fudbalu može nam svima doneti benefit i podići zainteresovanost sponzora i publike za našu ligu.
Vojvodini se posvećujem maksimalno i tu nema kompromisa, a moje slobodno vreme je na minimumu, što se u dobroj meri oseti u mojoj kompaniji. Nije mi žao jer mislim da ću kao predsednik ZSL doprineti srpskom fudbalu, ali i našoj Vojvodini, jer prisutnost u fudbalskim institucijama je veoma značajno zbog odnosa prema našem Klubu!

Podatak da nemam vremena za svoje privatne obaveze govori i to da nisam znao da imam lažni facebook profil. Facebook profil nikada nisam imao, a prijatelji su mi javili da se neko grubo našalio sa mojim imenom, sa FK „Vojvodina‟ i sa mnom kao njenim predsednikom, vrlo neprimerenim komentarima i ophođenjem.

 

Idu bolji dani, ZA NAŠU VOŠU, JEDNU JEDINU!