brkic vosa

 

 

Stupili smo u kontakt sa bivšim kapitenom i velikim Slaninarom, Željkom Brkićem, sa željom da saznamo šta se dešava u karijeri momka koji je ostavio upečatljiv trag u Klubu i srcima svih iskrenih navijača.

Pre svega pozdrav za sve Vojvodinaše od Željka Brkića!

Kakav Ti je trenutni status u Udinezeu, pričalo se da napuštaš klub iz Udina?

Letos sam imao nekoliko ponuda iz Italije i inostranstva, ali klub nije želeo da me pusti, uveravajući me da sam izbor broj 1. Trenutno sam drugi golman jer je trener na početku prvenstva, ipak, ukazao poverenje Grku Karnezisu. Očekujem da promenim sredinu u januaru kako bih imao kontinuitet igara.

Da li si zadovoljan Udinezeom i generalno italijanskim fudbalom?

Organizacijski, Udineze je sigurno među najboljim klubovima u Italiji! Veoma organizovan klub. Fudbal u Italiji je veoma težak. Igra se veoma tvrdo, uz dosta taktike i pozicioniranja na terenu. Greške na bilo kom delu terena obično se veoma skupo plaćaju. Dolaskom u Italiju veoma brzo sam se uklopio i prihvatio ovdašnji pogled na fudbalsku igru.

Najveća razlika između srpskog i italijanskog fudbala?

Razlike postoje i nisu male, ali jako je teško porediti neke stvari. Sve je na mnogo većem organizacijskom nivou, koji je dosta ispred našeg. Tu je najveća razlika.

Razlika u radu sa golmanima (Italijani su poznati po radu sa golmanima)?

Nema puno razlike između radu sa golmanima ovde i kod nas. Verovatno jer se srpska golmanska škola, mahom, uvek oslanjala na italijansku.

Šta misliš o rezultatima i igrama FK „Vojvodina“ u ovoj sezoni?

Pratim redovno i navijam. U godini jubileja osvojen je trofej u Kupu, a kako stvari stoje, ove godine, mogao bi se, možda, osvojiti još jedan trofej. Ekipa je mlada, ali i sa nekoliko iskusnih igrača koji su nosioci igre. Momci odlično igraju i bore se i treba ih maksimalno podržati!

Komentar na prelazak tvog kolege golmana Vanje Milinković-Savića u Mančester?

Milinković je odličan golman, mlad, visok, sa neverovatnim predispozicijama. Mislim da je odlično ispalo i za njega i za Klub. Klub je izvukao finansijsku korist, a on će imati priliku da stiče iskustvo godinu dana u seniorskom takmičenju pre odlaska u veliki Mančester Junajted.

U prvoj ligi je postalo evidentno da gotovo iz godine u godinu imamo sve više golmana poniklih u Vojvodini – Vanja Milinković -Savić, Milan Jovanić, Đorđe Lazović (ove sezone u drugoj ligi), Nikola Perić? Tvoj komentar.

Vojvodina je poznata po dobroj školi golmana. A i klub smo sa najboljim sportskim centrom u zemlji. Tako da bi sigurno dečaci iz cele Srbije želeli da dođu u Novi Sad i treniraju u Vojvodini. U to sam siguran. Taj trend bi trebao da bude standard za Vojvodinu i da se neguje.

Tvoji lični planovi?

U januarskom prelaznom roku iskreno verujem da ću promeniti sredinu, jer želim da igram konstantno i da budem na oku selektora. To sam rekao i ljudima u klubu. Nadam se da ću u tome i uspeti i da mi klub neće praviti probleme.

Želimo ovom prilikom da se zahvalimo „našem“ Željku Brkiću na odvojenom vremenu, a ujedno i da mu poželimo puno uspeha u daljoj karijeri. Ne sumnjamo da će Brka, čim dobije šansu, ponovo zablistati na golu Udinezea, ili nekog drugoj evropskog kluba. Sve najbolje Brko!