У амфитеатру Спенса, данас је одржана традиционална годишња свечаност у организацији Градског спортског савеза Новог Сада, на којој су проглашени најбољи спортисти, спортисткиње и спортски клубови на територији Новог Сада у 2020. години, односно додељена и друга признања из области спорта.

За најбољу мушку екипу у 2020. години, Градски спортски савез Новог Сада је прогласио фудбалски клуб Војводина, који је ове године освојио други Куп Србије у својој историји, заузео треће место у Супер лиги и учествовао у квалификацијама за Лигу Европе.

У име ФК Војводина, награду је примио председник клуба Драгољуб Самарџић и то од покрајинског секретара за спорт и омладину Данета Басте.

– Ово је генерално била тешка година за све нас, баш као што је било тешко добити једно овакво признање. То кажем због тога што у нашем граду имамо изузетне клубове и спортисте, па нема сумње да ће овај пехар бити сврстан међу оне најцењеније у нашим витринама. Ове године смо успели у нечему што нису баш сви очекивали, али то нам истовремено намеће обавезу да од таквих стандарда не одступамо ни убудуће – изјавио је Самарџић, додавши да је ово признање заслуга играча, као и свих осталих који учествују у руковођењу и раду клуба.

За најбољег спортисту Новог Сада у 2020. години проглашен је капитен Војводине Никола Дринчић, који је током протеклих 12 месеци наступио на буквално сваком мечу свом тима и као истински лидер екипе предводио Вошу до освајања Купа Србије. Посебан гест, вредан сваког дивљења, учинио је након финала Купа и победе против Партизана, када је, уочи уручења трофеја, капитенску траку предао Емилу Роцкову и тако му омогућио да подизањем пехара испуни дечачки сан са својим матичним клубом.

На данашњој свечаности, специјално признање добио је и шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић, који је са Вошом остварио изузетне резултате у овој години, при чему је, поред освајања Купа Србије, у клупску историју ушао и као тренер са највише победа за 106 година постојања клуба. С обзиром на то да се Ненад Лалатовић, баш као и Никола Дринчић, тренутно налазе на одмору ван Новог Сада, они нису присуствовали данашњој свечаности, а признања је уместо њих примио секретар стручног штаба Војводине Драгомир Вукићевић. Њему је награду за Ненада Лалатовића уручио директор Спенса Драган Милић, док је награду за Николу Дринчића добијена од стране члана Градског већа за спорт и омладину Огњена Цвјетићанина.