Dušan Mijić, Aleksandar Veselinović i Dragoslav Vuković

 

Novi šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović danas je predstavljen javnosti u pres sali stadiona „Karađorđe“.

Fudbalski klub Vojvodina danas je zvanično predstavio Aleksandra Veselinovića kao novog šefa stručnog štaba. On je na tu funkciju imenovan juče, odmah nakon raskida saradnje sa svojim prethodnikom Draganom Ivanovićem, a sa „starom damom“ je potpisao ugovor u trajanju do juna 2018. godine. Njemu će u radu pomagati novi pomoćni trener Vladimir Gaćinović (otac srpskog reprezentativca i bivšeg fudbalera Vojvodine Mijata Gaćinovića), kao i dosadašnji članovi stručnog štaba: pomoćni trener Vladimir Buač, trener golmana Saša Todić, kondicioni trener Aleksandar Janković i sekretar stručnog štaba Dragomir Vukićević. S druge strane, osim dojučerašnjeg šefa Dragana Ivanovića, stručni štab Vojvodine napustili su još pomoćni trener Vlado Karakaš i kondicioni treneri Zdravko Perić i Marko Todorović.

Predsednik FK Vojvodina Dušan Mijić izjavio je da je promena na čelu stručnog štaba bila iznuđen potez, kako bi uprava kluba ispunila ono što je i obećala na početku svog rada, a to je da će crveno-beli i naredne sezone učestvovati u kvalifikacijama za evropsko takmičenje.

– Kao što znate, u trenutku kada smo došli u klub, rekli smo da nijednog momenta ne želimo da dozvolimo da plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope dođe u pitanje. U ovoj polusezoni, to je krenulo u dobrom pravcu, jer smo stvorili veliku bodovnu razliku u odnosu na četvrtoplasiranog, a u jednom trenutku se čak uključili i u borbu za titulu. Međutim, posle utakmice protiv Crvene zvezde, doživeli smo još dva neprijatna poraza i tu smo praktično izgubili sve šanse za prvo mesto, za koje smo rekli da ćemo ga napasti ukoliko nam se ukaže prilika. Ekipa je počela strmoglavo da pada, a za dva kola nas očekuje početak plej ofa i nove teške utakmice. Igrače ne možemo menjati, ali jasno je bilo da nešto nije funkcionisalo. Podsećam da su fudbalerima sve plate isplaćene, tako da tu ne vidim neki mogući razlog, pogotovo ukoliko se ima u vidu da su im se, prilikom našeg dolaska u klub, dugovale tri plate. Odluka koju smo doneli nije bila laka, jer sa Draganom Ivanovićem smo planirali saradnju na duže staze, ali neki konci su se pomrsili i zato smo doveli novog trenera, koji je radio u inostranstvu, koga poznajem lično i koji ima veliku energiju. Procenili smo da je upravo ta energija najpotrebnija ekipi u ovom momentu – rekao je Mijić.

Predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković poručio je da će vreme pokazati da li je odluka o promeni šefa stručnog štaba bila dobra ili ne.

– U momentu kada smo preuzeli klub, svi igrači su želeli da odu, a imali smo problem da dovodimo nove. Iz tog razloga, morali smo da se oslonimo na ono što imamo. Dragan Ivanović nam se učinio kao dobro rešenje, imajući u vidu da su i mnogi treneri imali otpor prema dolasku u Vojvodinu. U početku, njegovo angažovanje se pokazalo kao dobar potez, ali kasnije neke stvari su nas navele na promenu. Mi smo najpre skromno želeli samo da sačuvamo kostur tima i nekako preguramo polusezonu, ali u međuvremenu su nam ambicije porasle. Pripremni period smo odradili kako treba, fudbaleri koje smo doveli nisu Bog zna kakva pojačanja, ali je stvoren dovoljan fond igrača. Za srpske uslove, Vojvodina je veliki klub, a svoju decu ona ili stvara ili „jede“. Fudbalska javnost Novog Sada ne trpi sredinu i prosečnost, pa sam i novom treneru Aci Veselinoviću rekao da će iz Vojvodine ili otići kao veliki trener, ili će nestati sa trenerske scene. Vojvodina zahteva samo pobede, a Ivanović je bio došao do tačke kada više nije mogao da ispuni ono što smo zahtevali od njega. To ne znači da je on loš trener, naprotiv, ali došli smo u situaciju da gubimo jednu utakmicu za drugom i neko je morao da plati ceh. Najmanje zlo je bilo da to bude Dragan Ivanović, a da li je on zaista kriv ili ne, vreme će pokazati. Sa Acom Veselinovićem želimo da napravimo iskorak kakav Vojvodina nije uspevala da napravi. Sada javno kažem da ćemo na leto napraviti potpunu rekonstrukciju igračkog kadra i dovesti igrače koji su kadri da izbore plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Optimisti smo i smatramo da imamo dovoljno želje i znanja za to – rekao je Vuković.

Novi šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović istakao je da je svestan odgovornosti koju nosi rad u „staroj dami“.

– Zahvaljujem se rukovodstvu Vojvodine na ukazanom poverenju. U ovom trenutku, svaki normalan i ozbiljan čovek imao bi pomešana dva osećanja: jedno je zadovoljstvo, a drugo odgovornost, a oba ta osećanja su u vezi sa tradicijom, istorijom, renomeom i ugledom Vojvodine u srpskom fudbalu, pri čemu iz svog iskustva znam i koliko se vrednuje, odnosno kakav autoritet ima i u Evropi. Znajući ko je sve igrao i bio trener u Vojvodini, osećam veliku odgovornost da na kraju ovog našeg puta, uz maksimalan doprinos svih nas, svi imamo razloga za zadovoljstvo. Rezultati su uglavnom merilo svega, iako često nisu u sinhronizaciji sa radom, ali obećavam samo ozbiljnost, posvećenost i profesionalizam – rekao je Veselinović.

On će debitovati na klupi Vojvodine na sutrašnjoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije protiv Borca, a kompletan tok konferencije za novinare na kojoj je predstavljen kao novi šef stručnog štaba možete pogledati u sledećem prilogu: