Фудбалери Војводине победили су екипу Зорје из Украјине резултатом 2:1 (0:0), у пријатељском мечу одиграном у Белеку.

Пред око 50 гледалаца у ФЦ „Титаник Делукс Белек“, стрелци за Вошу били су Гојков у 79. и Стојковић у 82, док је гол за Зорју постигао Ивановић у 81. минуту.

Екипе су наступиле у саставима:

Војводина: Роцков (од 60. Симић) – Лазаревић (од 60. Стојковић), Веселиновић (од 57. Граовац), Саничанин (од 60. Јеличић), Деветак (од 60. Јаковљевић) – Зломислић (од 60. Митошевић), Топић (од 60. Милојевић) – Ђуричин (од 60. Гојков), Месаровић (од 60. Ђурић), Нешковић (од 60. Срећковић) – Гајић (од 60. Коне).

Зарја: Нунес (од 46. Мазапура) – Лунов (од 20. Руиз, од 46.Микаиличенко), Камењука (од 46. Чеберко), Громов (од 46. Тимчук), Вернидуб (од 46. Чечер) – Кочергин (од 46. Биљи), Литвин (од 46. Комченовски), Казаков (од 46. Рожеиро да Силва), Каравајев (од 46. Лиедниев) – Араухо да Силва (од 46. Захоруико, од 72. Ивановић), Будкивскји (од 46. Маиборода).

Прва прилика на утакмици виђена је у 14. минуту, када је Лунов добро прошао поред неколико играча Војводине и одиграо пас на страну до Кочергина, који је шутирао са око 10-11 метара, али право у голмана Роцкова. Само минут касније, Будкивсји је искористио добар центаршут са леве стране да упути ударац главом, али је Роцков још једном добро реаговао и избио лопту у корнер.

Зорја је била тим који је више контролисао лопту и упутио више удараца ка голу, али то нису биле озбиљне прилике за погодак. Тек у последњих пола сата, Војводина је успела да се ослободи притиска и у неколико наврата дође у ситуацију да поведе, што се у 79. минуту и догодило.

Коне је извршио притисак на голмана Мазапуру и приморао га на грешку приликом покушаја испуцавања, па је лопта дошла до Гојкова, који је шутирао са око осам-девет метара. На путу ка голу, лопта је погодила једног од играча украјинског тима, али је ипак прешла гол линију, па су црвено-бели дошли у вођство.

Међутим, већ у 81. минуту, Ивановић је искористио добар центаршут Рожерија да Силве са десне стране и успео да савлада Симића, али само минут касније, Воша је поново повела.

Милојевић је упутио пас у шеснаестерац Зорје ка Стојковићу, који је лепо прошао поред једног противничког играча и прецизним ударцем под пречку са око осам метара искоса донео нову радост својим саиграчима.

До краја меча, играло се врло отворено, пошто су оба тима настојала да дођу до још неког поготка, али промене резултата није било, па је Војводина у својој првој пријатељској утакмици на припремама у Турској забележила победу.