Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Zorje iz Ukrajine rezultatom 2:1 (0:0), u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

Pred oko 50 gledalaca u FC „Titanik Deluks Belek“, strelci za Vošu bili su Gojkov u 79. i Stojković u 82, dok je gol za Zorju postigao Ivanović u 81. minutu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov (od 60. Simić) – Lazarević (od 60. Stojković), Veselinović (od 57. Graovac), Saničanin (od 60. Jeličić), Devetak (od 60. Jakovljević) – Zlomislić (od 60. Mitošević), Topić (od 60. Milojević) – Đuričin (od 60. Gojkov), Mesarović (od 60. Đurić), Nešković (od 60. Srećković) – Gajić (od 60. Kone).

Zarja: Nunes (od 46. Mazapura) – Lunov (od 20. Ruiz, od 46.Mikailičenko), Kamenjuka (od 46. Čeberko), Gromov (od 46. Timčuk), Vernidub (od 46. Čečer) – Kočergin (od 46. Bilji), Litvin (od 46. Komčenovski), Kazakov (od 46. Rožeiro da Silva), Karavajev (od 46. Liedniev) – Arauho da Silva (od 46. Zahoruiko, od 72. Ivanović), Budkivskji (od 46. Maiboroda).

Prva prilika na utakmici viđena je u 14. minutu, kada je Lunov dobro prošao pored nekoliko igrača Vojvodine i odigrao pas na stranu do Kočergina, koji je šutirao sa oko 10-11 metara, ali pravo u golmana Rockova. Samo minut kasnije, Budkivsji je iskoristio dobar centaršut sa leve strane da uputi udarac glavom, ali je Rockov još jednom dobro reagovao i izbio loptu u korner.

Zorja je bila tim koji je više kontrolisao loptu i uputio više udaraca ka golu, ali to nisu bile ozbiljne prilike za pogodak. Tek u poslednjih pola sata, Vojvodina je uspela da se oslobodi pritiska i u nekoliko navrata dođe u situaciju da povede, što se u 79. minutu i dogodilo.

Kone je izvršio pritisak na golmana Mazapuru i primorao ga na grešku prilikom pokušaja ispucavanja, pa je lopta došla do Gojkova, koji je šutirao sa oko osam-devet metara. Na putu ka golu, lopta je pogodila jednog od igrača ukrajinskog tima, ali je ipak prešla gol liniju, pa su crveno-beli došli u vođstvo.

Međutim, već u 81. minutu, Ivanović je iskoristio dobar centaršut Rožerija da Silve sa desne strane i uspeo da savlada Simića, ali samo minut kasnije, Voša je ponovo povela.

Milojević je uputio pas u šesnaesterac Zorje ka Stojkoviću, koji je lepo prošao pored jednog protivničkog igrača i preciznim udarcem pod prečku sa oko osam metara iskosa doneo novu radost svojim saigračima.

Do kraja meča, igralo se vrlo otvoreno, pošto su oba tima nastojala da dođu do još nekog pogotka, ali promene rezultata nije bilo, pa je Vojvodina u svojoj prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Turskoj zabeležila pobedu.