DSC_0006

 

 

Svaki pa i najduži put počinje prvim korakom, a Vošin ovosezonski evropski put počinje u Slovačkoj. Novosađani će za prvog rivala u kvalifikacijama za UEFA Ligu Evrope imati ekipu prošlogodišnjeg vicešampiona Slovačke, Trenčin. Klub koji iza sebe nema neku bogatu tradiciju niti zapažene međunarodne rezultate ali klub koji je tokom 22 godine svog egzistiranja uložio i ulaže značajna sredstva pre svega u igrački kadar. Kvaliteti slovačkog predstavnika su nesporni, a tu tvrdnju potkrepljuje  činjenica da u ekipi imaju nekoliko internacionalaca iz  Brazila, Nigerije, Holandije, Srbije i Bosne i Hercegovine.
Sa druge strane, pobednik Kupa Srbije nade polaže u tim koji se za razliku od nekih prethodnih godina nije značajno promenio i jači je makar za jednu sezonu iskustva zajedničkog igranja u domaćoj ligi.

-Pripreme za ovaj susret počeli smo još od našeg prvog okupljanja i sve što smo do sada radili usmereno je na jedan jedini cilj, a to je prolaz u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica  koje su nam poslužile da sagledamo mogućnosti  našeg tima.  Generalno, mogu biti zadovoljan prikazanim, naročito utakmicom koju smo odigrali u Belgiji.
Što se tiče kadrovske situacije tu imamo nekoliko problema jer se na povrede žale Veselinović i Babić, a Mijat Gaćinović je sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Ipak, nadam se da će Veselinović i Babić biti spremni za duel u Trenčinu, a sve će biti jasnije nakon današnjeg treninga.
Sakupili smo dovoljno informacija o našem protivniku, posmatrali njihovu prvu prvenstvenu utakmicu i mogu reći da su vrlo ozbiljan tim. Igraju kao i sve ekipe koje dolaze iz tog dela Evrope, kratkim pasovima, čvrsto, disciplinovano, bez panike i na njih ne utiče trenutni rezultat. Mnogo bolje se na terenu snalaze kada imaju loptu u posedu. Uz sve navedeno, dodali su još jedan kvalitet dovođenjem nekoliko južnoameričkih fudbalera koji svojim individualnim kvalitetom mogu napraviti razliku.
Naš cilj je da u Trenčinu napravimo što bolji rezultat koji bi nam dao realne šanse za prolazak u naredno kolo u šta lično čvrsto verujem.-rekao je Šef stručnog štaba „crveno-belih“ Zoran Marić.

-Stariji smo za godinu dana, a gotovo kompletna ekipa ostala je na okupu. Imamo dovoljno mladih talentovanih igrača koji uz pomoć nekolicine iskusnijih mogu ostvariti povoljan rezultat.  Nisam gledao Trenčin ali ako ponovimo igru iz Lokerena mislim da imamo velike šanse da se na kraju radujemo. Ja tipujem na našu pobedu-poručio je prvotimac Vojvodine marko Poletanović.

 

Utakmica Trenčin-Vojvodina igraće se na gradskom stadionu u mestu Dubnica nad Vahom, u četvrtak 17. 07. 2014. sa početkom u 17:30 časova.