DSC_0084

 

 

PRVI TIM – OMLADINCI   1 : 2

SC „Vujadin Boškov“

Sudija : Stefan Kedža

Strelci : Milić, Jović (omladinci), Zukanović (prvi tim)

Prvi tim : Kordić (Milinković-Savić), Kočović, Kokija, Novaković M. , Radović, Rogač, Makarić, Karanov, Asani (Stamenić), Gaćinović (Zukanović), Ćurko (Sekulić)

Omladinci : Ivić (Slijepčević), Hrubik (Janković), Fimić, Dinga (Čaki), Vukaljević (Lazarević), Petrović, Zličić (Ilić), Jović, Milić (Krstevski), Stamenić (Vujošević),  Velemir

U jednoj odličnoj utakmici gde smo mogli da vidimo mnogo više elemenata fudbalske igre nego li na prosečnoj utakmici  JSL, omladinci Vojvodine savladali su rezerviste prvog tima. Omladinci su vodili sa 2:0 golovima Milića i Jovića, dok je poraz prvotimaca ublažio Zukanović.

Od samog starta je bilo očigledno da su omladinci ušli sa ogromnim motivom i željom da pokažu starijim kolegama da mogu bez problema da igraju sa njima, pa i da ih pobede. Bilo je samo pitanje da li mogu da izdrže visok intenzitet koji su nametnuli. Međutim, kako se utakmica odvijala golobradi mladići su delovali sve samouverenije i smelije, a naročito to možemo reći za fenomenalnog Uroša Stamenića, koji je diktirao igru i stvarao velike probleme prvotimcima, pokazavši da može i mora ozbiljno da se računa na njega u budućnosti.

Vodeći pogodak za omladince postigao je Milić, koji uneo loptu šesnaesterac, šutirao ka golu Kordića, a lopta je na putu ka golu zakačila nekog od odbrambenih igrača i preskočila Kordića, za 1 :0. Nisu se na tome zaustavili momci trenera Jankovića, pa su izuzetno agresivnom igrom bez imalo respekta prema provitmcima nastavili da diktiraju igru i nekoliko puta ozbiljno ugrozili gol Kordića. Tek pred kraj prvog poluvremena prvotimci su uspostavili ravnotežu i u nekoliko situacija ozbiljno ugrozili gol raspoloženog Ivića. Međutim, odbrana omladinaca, predvođena kapitenom Fimićem, nije poklekla.

U drugo poluvreme se ušlo sa nekoliko promena u ekipama pa je Uroš Stamenić zamenio dres omladinaca za dres prvotimaca, dok je njegovo mesto zauzeo Novak Vujošević, agresivni krilni napadač. Videli smo i rokade na bekovskim pozicijama, te su umesto Vukaljevića i Hrubika u igru ušli Janković i Lazarević. U prvom timu umesto Gaćinovića i Kordića u igru su ušli stameni Zukanović i Milinković-Savić.

Drugi pogodak je pao nakon odličnog prodora i još boljeg centaršuta desnog beka Lazarevića, koji je pogodio Jovića, a ovaj sproveo loptu u mrežu Milinković-Savića.

Strelac počasnog gola za prvi tim bio je Zukanović kome je ostao lakši deo posla nakon centaršuta Kočovića, danas prinudno desnog beka.

Do kraja utakmice smo videli još stativu Makarića, ali moramo reći da je po svemu viđenom pobeda omladinaca i više nego zaslužena i jedan veliki podstrek za nastavk prvenstva i borbe za LŠ.