Darko Puskaric-mala

 

Fudbaler Vojvodine Darko Puškarić (30) smatra da su poslednji rezultati crveno-belih posledica nedostatka samopouzdanja kod igrača, a ne kvaliteta ekipe.

Fudbaleri Vojvodine već uveliko se pripremaju za prvi naredni izazov koji ih očekuje, a to je gostovanje Javoru u Ivanjici u okviru 18. kola Super lige Srbije. U nekim drugim okolnostima, svakome ko prati fudbal u Srbiji bilo bi jasno da uloga favorita pripada timu sa „Karađorđa“. Međutim, rezultati Vojvodine, ali i Javora ove sezone, nagoveštavaju da će to biti meč u kojem se obema ekipama daju podjednake šanse za trijumf.

Iskusni vezista crveno-belih Darko Puškarić, koji je navijače često znao da oduševi neverovatnom borbenošću, zalaganjem, ali i razornim udarcem, smatra da Vojvodina ima kvalitet, ali da njenim igračima očito nedostaje samopouzdanja. To će sigurno biti i primarni zadatak novog stručnog štaba Voše.

– Kao i u svakoj ekipi, pa tako i kod nas, promena trenera uticala je pozitivno na voljni momenat i motivaciju kod svih igrača u timu. Time ne želim da kažem da prošli treneri nisu valjali, jer mislim da Šaula i Kosanović nisu imali ni dovoljno vremena da naprave neke osetnije pomake, kao što ni novi šef Lalatović još uvek nije imao vremena da ukomponuje igru i ekipu kako želi. Za ovih nekoliko treninga, mogu da kažem samo to da je primetna veća energija kod svih nas. Glavni uzrok loših rezultata koje smo ostvarili jeste nedostatak samopouzdanja, a ne kvaliteta, pa zato verujem da će atmosfera koja je krenula uzlaznom linijom doprineti da odigramo dobro u Ivanjici i pokažemo koliko vredimo – kaže Puškarić.

Zbog crvenog kartona dobijenog na meču protiv Radnika, on neće imati pravo nastupa na utakmici protiv Javora, ali će zato biti u konkurenciji za tim za naredni prvenstveni susret protiv Mladosti.

Inače, Vojvodina će sutra od 12 časova saznati ime svog rivala u osmini finala Kupa Srbije. Darko Puškarić objektivno priznaje da, u ovom trenutku, za crveno-bele nema lakih protivnika.

– U situaciji u kojoj se nalazimo, izlišno je govoriti o tome da bismo voleli da dobijemo nekog zato što ćemo ih lako proći. Naravno, uvek je bolje dobiti nekog rivala iz donjeg doma tabele, ali s obzirom na to da ni naša pozicija u prvenstvu trenutno nije tako dobra, zaista ćemo protiv svakog protivnika morati dobro da zapnemo i budemo maksimalno koncentrisani, kao da je reč o samom finalu Kupa. No, takmičenje u Kupu je još uvek daleko u ovom momentu. Sada nam je najvažniji Javor i to da se iz Ivanjice vratimo zadovoljni – rekao je Puškarić.

Meč između Javora i Vojvodine u 18. kolu Super lige Srbije na programu je u subotu u Ivanjici, sa početkom u 13 časova.