U drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Vojvodina će 19. jula dočekati pobednika meča Suduva (Litvanija) – Daugava (Letonija)

Upitan da prokomentariše žreb drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, generalni sekretar FK „Vojvodina“, Radisav Rabrenović kaže :

– I letonski i litvanski klub nisu iz velikih gradova – raportirao je Rabrenović iz Niona gde je prisustvovao  žrebanju. – Litvanska Suduva je iz Marijampolja, grada udaljenog 140 km od Viljnusa,  dok je letonska Daugava iz grada Daugavpils, udaljenog oko 350 km od Rige. Mogući rivali bili su nam i Lokomotiva iz Plovdiva (Bugarska), Naftan kojeg je izvukla Crvena zvezda, pobednik meča Zimbru (Moldavija) – Bangor taun (Severna Irska) i pobednik susreta Zeta (Crna Gora) – Pjunik (Jermenija).

Da li ste obavili prve kontakte s predstavnicima mogućih rivala?

– Jesam i dogorili smo se da će naši skauti pratiti oba njihova međusobna meča, a da će njihovi treneri pogledati neku od naših trening utakmica – odgovorio je Rabrenović. – Prvenstva u Letoniji i Litvaniji su u toku, a jasno je da danas svi igraju fudbal, da favoriti praktično ni ne postoje i da, ukoliko želiš prolazak u sledeće kolo, jednostavno moraš da pobeđuješ i budeš bolji.