obrazac-za-slike---vesti

 

 

Još su samo dva prvenstvena kola i utakmica četvrtfinala Kupa Srbije s Crvenom zvezdom u Beogradu ostali pred fudbalerima Vojvodine do odlaska na zimsku pauzu

Po mnogo čemu veoma burna jesen ostaće iza crveno-belih, jer su u njoj beležili odlične igre i rezultate u kvalifikacijama za Ligu Evrope, preko “samo” koraka zaostatka od liderske pozicije, do sadašnjeg sedmog mesta na tabeli na koje su pali posle nekoliko kikseva. Uz to, usledila je i promena na čelu kluba, a prvi operativac Novosađana, generalni sekretar Radisav Rabrenović, kao jednu od najvažnijih stavki koje slede istakao je sledeće:

– Tražimo način da uđemo u reprogram poreskog duga. To je osnov da oslobodimo žiro račun i da normalno funkcionišemo u narednom periodu. Već tokom sledeće nedelje biće isplaćena septembarska plata igračima i zaposlenima i time će dugovanja biti svedena samo na jedan, oktobarski lični dohodak. Po tome smo na vrhunskom nivou, baš kao i po odličnim uslovima za rad koje igrači imaju. Uz to, nije nebitno ni to što smo pred neke mečeve uspeli da isplatimo i premije, tako da radom nove uprave mogu da budem izuzetno zadovoljan. To je odličan početak mandata ovog sastava UO i očekujem da ubuduće rade još bolje.

Rekosmo, rezultati su u jednom trenutku, praktično do početka novembra, bili veoma dobri i Vojvodina je bila na korak do toga da postane prvoplasirani tim na tabeli Jelen Superlige. Međutim, usledili su kiksevi i sada se novosadski superligaš nalazi na sedmom mestu?

– Činjenica je da smo zabeležili loše rezultate kod kuće i ostavrili nekoliko kikseva koje sebi nismo smeli da dopustimo – naglasio je Rabrenović. – Mi, u FK Vojvodina, nismo zadovoljni nikada kada ne pobeđujemo kod kuće i kada na tabeli nismo barem na trećem mestu, tako se i sada osećamo. Ipak, imam puno poverenje u igrače i članove stručnog štaba, na čelu sa šefom Markom Nikolićem, da će u najskorije vreme nadoknaditi ne veliki bodovni zaostatak za vodećim Partizanom. Treba priznati i to da smo imali nedostatak sportske sreće i čitav splet loših okolnosti za sobom, ali je još važnije to što nismo ostali puno iza lidera.

Tokom prošlih nekoliko dana najavili ste razgovor s Markom Nikolićem oko produžetka saradnje i poboljšanja njegovih primanja. Onda je on naglasio da će do 2015. godine, do kada mu traje ugovor, biti na čelu Voše i da će ispoštovati odredbe ugovora, ukoliko njegovim radom budu zadovoljni čelni ljudi kluba i navijači.

– Imamo stav da Nikolić radi dobro i da s njim treba produžiti saradnju – naglasio je “gensek” crveno-belih. – Pošto je šef sam izašao s tvrdnjom da želi da ispoštuje ugovor do kraja, dobro je što nismo ranije ušli u priču, već ćemo to učiniti kada bude došlo pravo vreme, kada se završi jesenji deo sezone, jer je, ipak, tehničko pitanje priča o poboljšanju njegovih primanja. Suština je da ćemo sarađivati dok svi budemo zadovoljni rezultatima rada koje beležimo.

Postoji, takođe, priča da će velika aktivnost vladati u FC “Vujadin Boškov” tokom zimskih meseci, odnosno tokom prelaznog roka koji tada sledi. Šta vi kažete po tom pitanju?

– Normalno je to što želimo da imamo po dvojicu igrača na svakoj poziciji i tako ćemo se ponašati u prelaznom roku tokom zime. Imamo nekolicinu igrača za koje čekamo prave ponude i koji mogu da odu iz našeg kluba, baš kao što postoje i određeni igrači koje pratimo. Da, može da se očekuje velika aktivnost, ali je sigurno i to da višak igrača sigurno nećemo imati. Što se eventuzalnog angažmana stranaca tiče, sigurno je da ih nećemo dovoditi “na lepe oči”, već će morati prvo da dođu na probu i da tek onda odlučimo da li su za Vojvodinu ili ne.

Još malo više od tri meseca ostalo je do proslave 100 godina od osnivanja kluba. Ima li tu nekih novina?

– Sigurno je da ćemo 5. marta 2014. godine imati svečanu Akademiju kluba povodom obeležavanja velikog jubileja, a da smo u završnim pregovorima sa Salvijom iz Praga da dan kasnije odigramo utakmicu. Planiramo i promociju monografije kluba, a tokom leta pokušaćemo da dovedemo Ajaks iz Amsterdama i odigramo prijateljski susret. Konačno, nadam se da ćemo u letnjim mesecima promovisati i knjigu čiji je radni naslov za sada “Sto najboljih igrača u sto godina” – rekao je Radisav Rarenović, generalni sekretar FK Vojvodina.

Tekst i foto: A. Predojević „Dnevnik“ Novi Sad

 

 


MLADI NA PROVERI

Jučerašnjem treningu, koji su prvotimci, pripremajući se za sutrašnji prvenstveni duel s Napretkom na stadionu “Karađorđe” (16.30), odradili na terenu s veštačkom podlogom, videli smo i dva nova, očigledno veoma mlada igrača. Oni su se svojski trudili da ispune sve zahteve članova stručnog štaba i Marka Nikolića, a saznali smo da je reč o članovima omladinskog tima Uglješi Joksimoviću i Nenadu Kočoviću.

– Zaista se trudimo da pojedini članovi omladinskog i kadetskog tima povremeno dobiju šansu da treniraju sa seniorskom ekipom, da ih proverimo – objasnio je Rabrenović. – Na taj način nalaze se na oku šefu stručnog štaba, a ujedno dobijaju priliku da pokažu da li imaju talenat i kapacitet da u skorije vreme i sami postanu prvotimci.