Osvezenje

 Osveženje posle napora

 

Kišovito vreme ne sprečava kandidate za tim Vojvodine da veoma vredno rade i u delo  pretvaraju zacrtani plan stručnog štaba i šefa Aleksandra Veselinovića. Atmosfera je, naglasimo to još jednom, izuzetno pozitivna, ispunjena šalama i smehom, pa se čini da navijači „Stare dame“ mogu da se nadaju lepim izdanjima i dobrim rezultatima njihovih miljenika u novoj sezoni.

U utorak prepodne saigračima su se na treningu pridružili novi član crveno-belih Nemanja Milojević i Afum Samjuel iz Gane, napadač koji je stigao na probu i s namerom da zasluži potpisivanje ugovora. Zajedno s kolegama, njih dvojica su veći deo trenažnog procesa radili na vežbama snage, protkanim igricama i takmičarskim duhom, koji su doprinosili efikasnosti onoga što je kondicioni trener Aleksandar Janković osmislio da bude urađeno. Četiri kapitena – Nikola Antić, Lazar Arsić, Emil Rockov i Marko Putinčanin, izabrali su drugove u ekipama koje su se nadmetale u zanimljivim, ali i fizički veoma zahtevnim igrama. Potom se prešlo na rad po punktovima, na kojima su pred crveno-belima bili rekviziti za vežbe čiste snage.

Afum Samjuel

Afum Samjuel

Nemanja Milojević12

   Nemanja Milojević (desno)

U drugom delu, pod budnim okom ostalih članova struke, radilo se s loptom, odnosno na planu realizacije. Na obema stranama terena bila su po trojica igrača koji su centrirali pred gol, a zadatak ostalih koji su bili razvrstani u trojke, bio je da lopte sprovedu u mrežu. Tom prilikom, viđeno je dosta atraktivnih udaraca što glavom, što nogom, pa su golmani Rockov, Ilić, Pilipović i Starić koji su se smenjivali na vratima, bili na pravim iskušenjima. Tokom čitavog treninga padala je sitna, ali u nekoliko navrata i veoma jaka kiša, ali ni u tim trenucima nivo rada i pozitivnog raspoloženja među igračima nije opadao.

– Zadovoljan sam kako treniraju i kako se ponašaju svi kandidati za tim – rekao je Aleksandar Veselinović. – Iako smo u ponedeljak poslepodne imali veoma jak trening, to nije ostavilo nikakav trag na njih, već su nastavili s maksimalno ozbiljnim zalaganjem.

Već u sredu sledi nastavak rada, a upravo za 20. jun bila je planirana i prva trening utakmica.

– Pokušali smo da se dogovorimo s ljudima iz Mordovije da nam budu rivali, međutim, minimalna je šansa da se susret s ovim timom zaista i odigra – objasnio je Veselinović. – Nema veze, ukoliko ne uspemo da za rivala dobijemo Ruse, odigraćemo 45 minuta između sebe, jer smo ionako planirali da u eventualnoj utakmici nastupimo s dva tima, od kojih bi svaki igrao upravo 45 minuta.

LAKŠA POVREDA MIRKOVA

Na bol u peti požalio se novajlija iz Bečeja Aleksandar Mirkov, koji je u ponedeljak uveče, u pratnji fizioterapeuta Nemanje Mijića, bio na snimanju u užičkoj bolnici. Snimak, srećom, nije pokazao da je reč o nekoj težoj povredi, pa je ovaj mladić juče trenirao s ostalim delom ekipe.

– I dalje osećam bol, ali šta da radim, mogu da ispratim sve ono što se od mene zahteva, a znam da će neugodni osećaj brzo nestati – kratko je rekao Mirkov, prilikom jednog izlaska s terena zbog osveženja.

 

STOMAČNE TEGOBE POJEDINACA

Tokom prvih dana boravka na Zlatiboru, na stomačne tegobe požalilo se nekoliko igrača. Među njima su bili Siniša Saničanin i Aranđel Stojković, ali doktor Vladimir Čolaković i fizioterapeut Nemanja Mijić brzo su reagovali i, uz pomoć određenih lekova, pomogli da kandidati za tim nastave s nesmetanim radom.