Grbovi FK Rad i FK Vojvodina

U 25. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine danas gostuju ekipi Rada u Beogradu.

Tekstualni prenos meča uživo od 13 časova možete pratiti na našem sajtu.

Ekipe će nastupiti u sledećim sastavima:

Rad: Budaković – Jovanović, Maraš, Bates, Protić – Ćulum – Lutovac, Stanojević, Denić, Arsenijević – Kaluđerović.

Vojvodina: Perić – Lakićević, Rosić, Pankov, Antić – Sekulić, Mićić – Babić, Malbašić, Trujić – Ašćerić.

Utakmica je počela. Na stadionu je prisutno oko 300 gledalaca, među kojima su i pedesetak navijača Vojvodine.

16. minut: Žuti karton u ekipi Rada dobio je desni bek Rada Petar Jovanović. Posle kornera za domaćina, Perić je rukom sjajno bacio loptu za Babića, koji je krenuo sam ka golmanu Budakoviću, a Jovanović ga oborio s leđa i zaradio javnu opomenu.

18. minut: GOL! Vojvodina vodi 0:1! Slobodan udarac za Vojvodinu izveo je Babić, a Rosić glavom zahvatio loptu. Budaković je uspeo samo donekle da ukroti taj udarac, ali ne i da spreči vođstvo crveno-belih.

20. minut: Prvu ozbiljnu priliku na meču imao je i Rad. Jovanović je centrirao sa desne strane, a Denić pokušao glavom sa oko sedam-osam metara. Međutim, lopta je išla pravo u golmana Perića.

27. minut: Nova odlična prilika za Vojvodinu. Posle kombinacije Malbašića i Lakićevića na desnoj strani, Ašćerić je iz prve odigrao odličan pas do Babića. Vezista Vojvodine je šutirao sa desetak metara, ali suviše slabo za golmana Budakovića.

35. minut: Prelepa akcija i stopostotna šansa za Vojvodinu. Mićić je sjajno proigrao Malbašića, ovaj još bolje uposlio Babića, koji je izašao sam ispred Budakovića na desetak metara iskosa sa desne strane. Međutim, njegov šut po zemlji završio je nekoliko centimetara od desne stative Radovog gola.

Prvo poluvreme je završeno.

Počelo je drugo poluvreme.

52. minut: Dosuđen je slobodan udarac za rad na oko 30 metara od gola Vojvodine. Šutirao je Stanojević, ali visoko preko gola.

53. minut: GOL! Vojvodina vodi 0:2! Malbašić je dobro prošao po desnoj strani i odigrao pas do Ašćerića, a centarfor Vojvodine je iz prve, sa sedam-osam metara, poslao loptu u rašlje.

61. minut: Dvostruka izmena u ekipi Rada: izašli su Denić i Lutovac, a ušli Mladenović i Ivica Jovanović.

65. minut: Rad je smanjio rezultat na 1:2. Posle kornera sa leve strane, Ćulum je bio najviši u skoku i glavom prosledio loptu u mrežu.

67. minut: Izmena u Vojvodini: umesto Babića, na terenu je Maksimović. Rad je imao priliku preko Stanojevića, koji je šutirao sa oko 20 metara, ali vrlo neprecizno.

75. minut: Stanojević je ponovo šutirao. Ovoga puta, udaljenost je bila oko 25 metara, lopta je išla po zemlji u okvir gola, ali je Perić bio siguran.

77. minut: Dobar kontranapad Vojvodine. Sekulić je proigrao Trujića, koji je ušao u kazneni prostor i šutirao sa desetak metara, ali je Budaković odbranio.

79. minut: Treća izmena u Radu: izašao je Petar Jovanović, a ušao Krstić.

81. minut: Nova sjajna šansa za Vojvodinu. Antić je lepo ostavio loptu Trujiću, koji se driblingom oslobodio čuvara i proigrao Ašćerića. Napadač Vojvodine izašao je sam ispred golmana na oko pet metara iskosa sa leve strane, ali je Budaković odbranio njegov šut.

90. minut: Rad je došao do izjednačenja. Arsenijević je došao do lopte na levoj strani i uputio oštar pas pred gol Vojvodine, a Kaluđerović uklizavanjem prosledio loptu u mrežu.

92. minut: Žuti karton u ekipi Rada dobio je Maraš, zbog prekršaja na sredini terena.

93. minut: Ivica Jovanović je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla daleko od gola Vojvodine.

Utakmica je završena.