Aleksandar Radovanović i Saša Drakulić

 

Novi štoper Vojvodine Aleksandar Radovanović (24) izjavio je da je svestan da se „stara dama“ trenutno nalazi tek na osmom mestu na tabeli, ali da je, uoči dolaska u redove crveno-belih, prepoznao ozbiljnu priču koja se pravi u njegovom novom klubu.

Fudbalski klub Vojvodina danas je zvanično predstavio Aleksandra Radovanovića kao svog novog fudbalera. U pres sali stadiona „Karađorđe“, predstavnicima medija danas su se obratili sam igrač i sportski direktor Saša Drakulić, koji su zajednički izrazili zadovoljstvo zbog postignutog dogovora i ujedno istakli visoka očekivanja u budućnosti.

Sportski direktor Saša Drakulić veruje da je Vojvodina sa Radovanovićem dobila pravo pojačanje u odbrani.

– Aca je potpisao ugovor na dve i po godine i u njemu smo dobili veliko pojačanje, a ujedno i predstavlja ono što je zahtevao naš šef struke Ilija Stolica. Imali smo razgovore koji su tekli u dobrom smeru i zato smo ih brzo završili, zbog čega smo svi radosni. Aci želim sreću u budućnosti i mislim da mu je Vojvodina jedan stepenik više u karijeri, a nadam se i da ćemo zajednički ostvariti naše ciljeve, odnosno napasti Evropu – kaže Drakulić, koji je otkrio da je moguće da će klub do kraja prelaznog roka angažovati još neko pojačanje.

Naravno, srećan zbog dolaska u redove „stare dame“ je i njen novi član Aleksandar Radovanović.

– Veliko mi je zadovoljstvo i čast što ću imati priliku da nosim ovaj dres. Izuzetno poštujem Novi Sad i fudbalski klub Vojvodina. Znam gde sam došao i koliki je ovo klub. U narednom periodu, svakog sekunda i minuta koji budem proveo na terenu želim da dam svoj maksimalan doprinos da ostvarimo naš zajednički cilj, a to je da Vojvodina zaigra Evropu sledeće sezone – ističe Radovanović.

On je u redove crveno-belih stigao iz subotičkog Spartaka, koji je prvi deo sezone završio na visokom trećem mestu, dok se Voša trenutno nalazi tek na osmoj poziciji.

– Kada sam počeo razgovore sa Vojvodinom, znao sam da klub čeka jako velika borba na proleće. Ipak, radovao sam se zbog toga što sam prepoznao jednu jako ozbiljnu priču, a i zadovoljstvo mi je što ću imati priliku da radim sa Ilijom Stolicom i njegovim stručnim štabom, jer je neko koga mnogo poštujem i pratio sam njegov rad. Nadam se da će ekipa na proleće biti bolja nego u prethodnoj polusezoni i verujem da ćemo ostvariti naš cilj – rekao je Radovanović, koji će, baš kao i u Spartaku, u Vojvodini nositi dres sa brojem 66.

Fudbaleri Vojvodine sutra u 6:30 časova ujutru iz FC „Vujadin Boškov“ kreću na aerodrom „Nikola Tesla“, odakle u 9:15 časova imaju let za Tursku, gde će obaviti centralni deo priprema za novu polusezonu. U turskom letovalištu Belek, crveno-beli će boraviti sve do sedmog februara, za kada je planiran povratak u Novi Sad.