Milovan Rajevac i fudbaleri Vojvodine

 

Novi šef stručnog štaba Rudara iz Velenja Milovan Rajevac izjavio je da će Vojvodina zauvek ostati klub koji će smatrati svojim.

U drugom prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji, fudbaleri Vojvodine danas su igrali nerešeno 0:0 protiv ekipe Rudara iz Velenja. Neočekivana vest, koja je došla svega dva dana pred ovu utakmicu, bila je ta da je ekipu Rudara preuzeo bivši trener Vojvodine i nekadašnji selektor Gane Milovan Rajevac.

Iako je danas samo posmatrao utakmicu sa tribina, može se reći da je Milovan Rajevac svoj debi na klupi Rudara zapravo imao protiv svog bivšeg kluba Vojvodine, u kojem je svojevremeno i stekao trenersku afirmaciju. Pre utakmice, on se srdačno pozdravio i porazgovarao sa fudbalerima Voše, a posle meča, sa velikim zadovoljstvom je pristao na intervju za zvanični sajt „stare dame“.

Pitanja skoro da nije trebalo ni postavljati…

– Ovo je zaista bila prijateljska utakmica, jer Vojvodina je moj klub. Drago mi je zbog toga što igra u kvalifikacijama za Ligu Evrope i želim joj ne da uđe u grupe, već da osvoji to takmičenje. Vojvodina je veliki klub i ima dobre stručnjake i dobre igrače. Danas su pokazali da su u naponu snage i mislim da će do prve utakmice biti ukomponovani kako treba, pa očekujem da će odigrati na rezultat koji im odgovara – kaže Rajevac.

Posle određene pauze, on se ponovo prihvatio trenerskog posla.

– Pet godina nisam nigde radio i evo, tek sada se pojavila ponuda Rudara, koju sam odlučio da prihvatim, tako da sam, posle mnogo reprezentacija i ekipa koje sam vodio, sada ponovo „u sedlu“. Zaželeo sam se posla i to je jedino što me tera da radim. Mislim da Slovenija ima jednu lepu ligu, u kojoj može dosta toga da se napravi, kao i da ću uživati u poslu – ističe Rajevac.

Po njegovom mišljenju, ekipa Vojvodine ima dobru perspektivu.

– Igrači se brzo menjaju, pa samim tim i ekipa trpi dosta promena. Međutim, mislim da je Lale to dobro našpanovao i Vojvodini od srca želim mnogo sreće – naglašava Rajevac.

Na klupi crveno-belih, on je bio od 17. avgusta 2006. do 17. septembra 2007. godine, a iz tog perioda, navijači pamte dvomeč protiv Atletiko Madrida, ulazak u finale prvog Kupa Srbije u istoriji, kao i sjajne pobede nad Partizanom (čak tri puta u jednoj sezoni) i fantastični trijumf nad Crvenom zvezdom od 0:3 u Beogradu.

– To je bila fenomenalna sezona. Od poslednjeg mesta na tabeli, napravili smo jednu fudbalsku bajku, iz koje su se izrodili kasnije veliki igrači, kao što su Tadić, Kačar, Despotović, Medojević… To su tada bili mladi igrači, koji su stasavali uz one starije, poput Pekarića, Popovića i ostalih. To je bila jedna lepa fudbalska priča. Izašli smo u Evropu i otišli na Atletiko Madrid, koji je tada kupio Rejesa, Aguera i Forlana, pa stvarno nismo mogli dalje. Međutim, u domaćoj ligi, na gostovanju smo pobeđivali Crvenu zvezdu, Partizan, OFK Beograd, Zemun… U Vojvodini sam bio i igrač i trener i to je jedan od klubova u koje vrlo rado odlazim – rekao je Rajevac.

Posle utakmice, on je otišao na zajedničku večeru sa članovima uprave FK Vojvodina, a ovom prilikom, mi mu želimo mnogo sreće i uspeha sa njegovim novim klubom i da i u Sloveniji ispiše jednu fudbalsku bajku, bar približno lepu onoj koju je ispisao u Vojvodini.