Током јучерашњег дана, навијачи Војводине су преко званичне Фејсбук странице клуба имали прилику да поставе питања капитену „старе даме“ и младом репрезентативцу наше земље Ранку Веселиновићу (20). Иако се повредио већ на самом почетку припрема за нову полусезону, он је са саиграчима отпутовао у Белек, где са кондиционим тренером Сашом Семередијем свакодневно ради на што бржем повратку у пун такмичарски ритам.

Након што је данас по први пут одрадио тренинг заједно са екипом, он је са задовољством одговарао на питања навијача „старе даме“, која су била како фудбалске, тако и нефудбалске природе.

Да ли више волиш шампиту или жито са шлагом?

Занимљиво питање. Шампиту.

Као клинци који тренирају фудбал у Војводини, да ли се интересујете за њену историју и велике играче и људе који су је основали и водили, и притом су сви редом били велики војводинаши?

Ово је исто једно занимљиво питање. Наравно да се интересујемо и мислим да сви ми који потичемо из омладинске школе треба да знамо историју нашег клуба, односно за велика имена и играче који су наступали у Војводини, а касније и у већим клубовима. Искрено, ја не познајем целокупну историју Војводине, али знам за оне најзначајније детаље и људе који су били у њој.

Да ли твоја генерација може да промени праксу прелазака играча Војводине у Црвену звезду и Партизан и шта мислиш о томе да млади играчи прве професионалне уговоре са својим клубом потписују на период од минимум пет година?

То је нешто што не зависи само од нас, већ и од клуба. Лично, сматрам да играчи који су поникли и играли у Војводини не треба да прелазе у Црвену звезду и Партизан, јер једноставно, то су два наша највећа ривала и не треба тамо да идемо. Што се тиче потписивања петогодишњих уговора, то је заиста до клуба. Слажем се са тим да млађи играчи не треба одмах да беже из Војводине и нашег фудбала у иностранство, већ треба да проведу овде сезону, две или три. Ова наша лига, каква год да је, ипак је јака лига и играчима много значи по питању искуства у неком даљем периоду.

Коју оцену си имао из социологије?

Видео сам на Фејсбуку да је моја професорица поставила то питање. Имао сам пет. Она је стварно испоштовала моје обавезе и веома сам јој захвалан на томе.

Да ли мислиш да је Војводина сада играчки јача него јесенас?

Апсолутно да. Довели смо неколико одличних играча који ће бити појачања, а сад смо се већ и навикли на стручни штаб. Мислим да ће нам доста значити играчи који су доведени у овом прелазном року.

Да ли мислиш да ће сваки играч Војводине оправдати поверење тренера и пружити свој максимум?

Ја се надам да хоће. Ми сви желимо да оправдамо очекивања нашег тренера и пружимо добре партије, али опет, некад вас неће игра и лопта. Оно што могу да гарантујем јесте само то да ће сви желети да оправдају поверење и да ће дати 100 посто својих способности.

За кога навијаш?

За Војводину.

Шта очекујеш у Купу ове сезоне и које место у првенству мислиш да ћемо освојити?

Већ сам неколико пута рекао да је наш циљ да изборимо Европу, односно квалификације за Лигу Европе наредне сезоне. Наравно, желео бих да догурамо што више и да на крају заузмемо што бољу позицију на табели, а не видим зашто не бисмо могли да будемо чак и други, испред Партизана. Што се тиче Купа, то је моја велика жеља. Сад смо у четвртфиналу и чекамо жреб. Волео бих да и ту догурамо што даље, при чему сматрам да не постоји разлог због којег не бисмо могли да се надамо чак и освајању трофеја.

Када једног дана одеш у иностранство, да ли као свог наследника видиш Игора Јеличића и каква је тренутно ситуација са њим, с обзиром на то да није био ни на припремама, ни на каљењу, а више нема право да игра за омладинце?

Јеличић је одличан фудбалер и момак. Имао је тај пех да је оперисао оба колена и потребно му је мало више времена да се врати и добије рутину током играња утакмица. У сваком случају, наравно да га видим као свог наследника, јер он је стварно одличан играч.

Да ли би икада прешао у Црвену звезду или Партизан и да ли ћеш, као капитен, разговором утицати на Топића, Зукића, Нешковића и остале који су поникли у нашој омладинској школи да то не чине?

Нећу прећи у Црвену звезду и Партизан, а што се тиче осталих, ја причам са њима сваки дан. То су све добри момци и треба им причом помоћи да схвате да је њихов клуб Војводина, те да не треба да играју ни за један други клуб у Србији.

Који ти је омиљени енглески клуб?

Манчестер јунајтед.