Radovan Pankov

 

Doskorašnji štoper Vojvodine Radovan Pankov (20) danas se pozdravio sa članovima uprave i zaposlenima u svom matičnom klubu, pošto će od sledeće sezone nastupati za ruskog premijerligaša Ural iz Jekaterinburga.

Doskorašnji fudbaler Vojvodine Radovan Pankov od sledeće sezone nastupaće za ruski tim Ural iz Jekaterinburga. Sa osmoplasiranim timom ruske Premijer lige, mladi štoper potpisao je ugovor na četiri godine i već je boravio tamo na nekoliko dana kako bi se upoznao sa klubom, gradom i dogovorio uslove saradnje.

– Moji prvi utisci su zaista fenomenalni. Vidi se da je klub visoko kotiran u ruskom prvenstvu i zadvoljan sam čak i sa onim najsitnijim detaljima. Iako su me videli po prvi put u životu, zaista sam toplo dočekan, a interesantno je da su im prostorije gde sam obavio preglede i potpisao ugovor dosta slične ovim našim novim na „Karađorđu“. Za Svetsko prvenstvo će praviti novi stadion, koji će primati oko 45.000 ljudi. Grad je poprilično raskopan, pošto i u njemu sve mora da se dovede u red za Mondijal. Inače, to je rodno mesto Staljina, a u centru imaju veliku aveniju i jezero, tako da je stvarno prelepo. Mali problem može da mi predstavlja jedino hladno vreme, ali navići ću se na to – kaže Pankov.

On još uvek nije imao priliku da se upozna sa novim saigračima.

– Znam jedino Dingu, koji je takođe došao tamo iz Vojvodine, dok ostale još nisam imao priliku da upoznam. I tamo ima još dolazaka i odlazaka, a koliko sam upoznat, predsednik kluba je najavio ambiciju da se Ural bori za Evropu sledeće sezone. Tamo su svi klubovi dosta bogati, iako ima četiri-pet ekipa koje odskaču u odnosu na ostale. Videćemo kako će se sezona odvijati – kaže Pankov.

Za njega, ovo će biti prvi inostrani angažman u karijeri.

– Uzbuđen sam i odlučan da napravim korak dalje. Međutim, dok se sve to dešavalo, kroz glavu mi je prolazilo to da više neću biti u Novom Sadu. Ja sam rođeni Novosađanin i navikao sam na ovaj grad, pa mi nije bilo baš svejedno zbog toga što po šest meseci neću moći da dođem. Međutim, u ovom trenutku, jedva čekam da odem – ističe Pankov.

On je debitovao za Vojvodinu 10. maja 2014. godine, na meču protiv Jagodine u Novom Sadu, a od tada je u crveno-belom dresu odigrao 57 utakmica i bio član generacije koja je osvojila Kup Srbije.

– Od svega, najviše bih istakao društvo u fudbalskom klubu Vojvodina. Takvu ekipu kakvu smo imali ovde, ne znam da li ću igde više imati priliku da upoznam u karijeri. Na treninzima i van terena, stvarno smo imali fenomenalnu atmosferu i non-stop smo se družili. To je ono što će mi najviše ostati u sećanju, a što se tiče utakmica, najdraže su mi ona protiv Jagodine kada sam debitovao, iako smo izgubili, zatim pobeda nad Sampdorijom i poslednja pobeda na „Karađorđu“ nad Partizanom od 3:2 – ističe Pankov.

On će se pojaviti na prozivci fudbalera Vojvodine za novu sezonu, koja je zakazana za treći jun, ali će trenirati odvojeno po posebnom programu. Tada će se pozdraviti sa svojim dojučerašnjim saigračima, a potom će sredinom meseca otputovati za Rusiju i pridružiti se svom novom klubu.

Fudbalski klub Vojvodine koristi ovu priliku da poželi Radovanu Pankovu mnogo sreće i uspeha u novom klubu, kao i u nastavku njegove karijere.

Srećno Rašo.