obrazac-za-slike---vesti

 

 

Marko Nikolić više nije trener Vojvodine.
Jedan od najboljih trenera u Srbiji saopštio je na zajedničkom ručku Upravi kluba i svojim već bivšim igračima da više ne želi da bude trener novosadskog superligaša.

-Bila mi je velika čast da budem na klupi jednog tako velikog kluba kakav je Vojvodina. Proveo sam u Novom Sadu 6 lepih ali turbulentnih  meseci i odavde nosim samo najlepše utiske. Došao sam u klub u jako nezgodnom trenutku, nakon smrti predsednika Butorovića ali smo po mom dubokom uverenju svi zajedno odradili dobar posao. Vojvodina je sada stabilna, novi ljudi u upravi će sigurno učiniti sve da klub u godini kada slavi jubilej 100 godina od osnivanja, bude na još višem nivo nego na kojem je bio. Da je moglo da bude bolje-moglo je i ostaje mi kao „kost u grlu“ osećanje da smo mogli imati nekoliko bodova više. Ipak, plasirali smo se u ½ finale kupa i skoro sam siguran da će Vojvodina na proleće doneti u Novi Sad toliko željeni trofej. To im, bez kurtoazije, želim svim srcem.

Da vaša odluka znači da ćete preuzeti jedan od klubova čijim se imenima licitiralo poslednjih nedelja ?

-Ja trenutno nisam trener ni jednog kluba, a šta će biti, vereme će pokazati. Ne želim da potenciram ništa jer je trenerski posao takav da nikada ne znate na koju stranu će vas odvesti. Nisu Partizan i Crvena zvezda jedini klubovi u Srbiji u kojima se može raditi  niti je isključena opcija da se otisnem u inostranstvo.

Koji su ustvari pravi razlozi vašeg odlaska ?

-Mnogo energije je za ovih 6 meseci potrošeno, kao da sam radio 2 godine. Uz sve to, jedan od presudnih faktora mog odlaska iz Novog Sada je privatne prirode koji nema veze sa fudbalom-zaključio je Nikolić.