Nikola Antić

 

Fudbaleri Vojvodine igrali su nerešeno 0:0 protiv ekipe Partizana, u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Pred oko 7.000 gledalaca na „Karađorđu“, ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Rockov – Lakićević, Planić, Puškarić, Antić – Vukasović, Jovančić (od 88. Kovačević) – Paločević, Meleg (od 84. S. Babić), Trujić – Malbašić (od 78 Knežević).

Partizan: Kljajić – Vulićević, Ostojić, Milenković, El Monir – Everton (od 70. Radin), Jevtović (od 64. Leonardo), Kosović, Đuričković (od 80. Janković) – Đurđević, Tavamba.

Igrači su na teren izašli u majicama sa sloganom podrške organizaciji za borbu protiv plućne hipertenzije „PH Srbija“, a u znak zahvalnosti, predsednica ovog udruženja Danijela Pešić uručila je zahvalnicu kapitenima dva tima Nikoli Antiću i Miroslavu Vulićeviću.

Od samog početka utakmice, na terenu se vodila velika borba između dva tima, sa mnogo duela, ali ne i sa mnogo prilika za gol. Ipak, u 34. minutu, Voša je imala fantastičnu priliku da povede. Meleg je lepo proigrao Trujića, koji je izašao sam ispred Kljajića, ali umesto da šutira, pokušao je da ga zaobiđe, pa mu je lopta pobegla i prilika za Vojvodinu je propala.

Na poluvremenu meča, navijači su velikim aplauzom pozdravili odbojkaše Vojvodine, koji su svega pola sata pre početka utakmice protiv Partizana osvojili titulu šampiona Srbije, pobedom nad ekipom Crvene zvezde u finalu Super lige. Oni su, držeći pehar u rukama, prošetali ispred zapadne, severne i istočne tribine „Karađorđa“, ispraćeni skandiranjem i ovacijama navijača Vojvodine.

U drugom poluvremenu, kao i u prvom, blaga terenska inicijativa bila je na strani Vojvodine, ali gledaoci su i dalje bili uskraćeni za prave šanse za gol. U 66. minutu, udarcem sa dvadesetak metara probao je Meleg, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored stative. Na drugoj strani, dva minuta kasnije slično je pokušao i Tavamba, ali je i njegov šut bio neprecizan.

Dvojica trenera, Radoslav Batak i Marko Nikolić, u nastavku su izmenama pokušali da promene ritam meča, ali prave prilike su ipak izostale. Rezultat je ostao 0:0, pa tako nijedan tim nije uspeo da stekne prednost pred revanš u Beogradu, koji je zakazan za 10. maj.