Uroš Stamenić

Fudbaleri Vojvodine i Proletera igrali su nerešeno 0:0, u prijateljskom meču koji je odigran dva puta po 30 minuta.

Pred oko četrdesetak gledalaca u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Perić – Lakićević, Pankov (od 30. Maksimović), Rosić (od 30. Sekulić), Radović – Zoćević, Kovačević – Babić, Paločević, Stamenić – Pavkov (od 30. Ožegović).

Proleter: Lazović (od 30. Rockov) – Vukaljević, Fimić, Žigić (od 30. Kojičić), Vukajlović – Leškov (od 37. Mirosavljev), Vujčić, Zličić, Petrović – Milošević (od 37. Nemeš), Komazec.

Prva šansa na utakmici viđena je u 15. minutu, kada je Stamenić dobro prošao po levoj strani i uputio centaršut sa ivice kaznenog prostora. Na loptu je natrčao Paločević i uputio snažan udarac, ali je lopta otišla iznad prečke gola gostiju.

Vojvodina je nastavila sa agilnijom igrom, pa je nova dobra prilika usledila samo pet minuta kasnije. Ovoga puta, Stamenić je sam mogao da savlada golmana Lazovića, ali je njegov udarac glavom takođe završio preko gola gostiju.

Prvi iole ozbiljniji napad Proletera usledio je u 30. minutu, kada je sa dvadesetak metara šutirao Zličić, ali je ta lopta bila lak plen za golmana Perića.

Na drugoj strani, malu bravuru izveo je Aleksandar Paločević. Fintom se sjajno oslobodio svog čuvara i uputio dobar udarac sa oko 25 metara, ali je golman Lazović dobro intervenisao.

Drugo poluvreme donelo je jednako borbenu igru dva tima, a prva prilika viđena je kada je šutirao Marko Zoćević sa oko 20 metara, kada je lopta završila preko gola.

Svega nekoliko minuta kasnije, Sekulić je sjajno uposlio Babića, koji je izašao sam ispred Rockova, ali je šutirao pravo u golmana Proletera.

Do kraja susreta više nije bilo ozbiljnijih šansi, pa je meč završen bez pogodaka.

Podsetimo, Vojvodina narednu utakmicu igra u subotu od 18 časova, kada će na „Karađorđu“ u okviru Superlige Srbije dočekati ekipu Rada.