Karađorđe

 

Na stadionu „Karađorđe“ ovih dana u toku je renoviranje terena.

U Super ligi Srbije trenutno je na snazi dvonedeljna prvenstvena pauza. Za to vreme, fudbaleri i stručni štab „stare dame“ pripremaju se za nastavak šampionata u svom FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, ali istovremeno, klupska služba zadužena za održavanje terena vredno radi na tome da teren stadiona „Karađorđe“ bude u što boljem stanju za naredne utakmice.

Ovih dana, u toku je bušenje terena, vertikulacija, sejanje trave i bacanje prirodnog đubriva, a direktor stadiona Gabor Dudaš ističe da su ovi radovi neophodni kako bi se, pre svega, zaustavilo uništavanje terena usled nepovoljnih vremenskih uslova koji se očekuju u narednom periodu.

– Kada je reč o održavanju terena, ništa se ne dešava danas za sutra, tako da svako oštećenje koje postoji na terenu zapravo predstavlja samo posledicu onoga što se radilo pre nekoliko meseci. Sada je u toku bušenje terena, čime se pospešuje drenaža, koja omogućuje korenu trave da ima dotok kiseonika i pritom ide dublje u zemlju, što smanjuje mogućnost da se tokom utakmice izbije busen trave, dok se vertikulacijom uklanja korov. Takođe, imamo i posebnu sejalicu za sejanje trave, a svi ovi radovi sprečiće dalje propadanje terena – kaže Dudaš.

Naredne nedelje, u Srbiji se očekuju nepovoljni vremenski uslovi, pri čemu postoji mogućnost da dođe čak i do snežnih padavina, pa je od velike važnosti da se učini maksimalan napor kako bi teren stadiona „Karađorđe“ bio prikladan za odigravanje fudbalskih utakmica.

– Radovi koji se trenutno izvode sprečiće dalje propadanje terena, s tim da ne treba očekivati neke vidljive promene već na utakmici protiv Radnika, jer će se puni efekat ovoga što sada radimo videti tek na proleće. Da je teren ostavljen u postojećem stanju, prva naredna kiša bi ga pretvorila u oranicu, što sada neće biti slučaj, a uz redovno ulaganje u održavanje, verujem da će naš teren na proleće biti jedan od najboljih u Srbiji. Iz tog razloga, zahvalio bih se novoj upravi i direktoru Darku Jevtiću, kao i našim dugogodišnjim saradnicima iz firme „Bella Flora“ iz Paraćina, na sredstvima za održavanje terena i izvođenje radova – rekao je Dudaš.