2437

 

 

Vojvodina sutra bije bitku protiv ekipe koja je planirana i kreirana da igra Ligu Šampiona. I to je činjenica koje svi moraju biti svesni. Turci su utrošili silne milione na dovođenje sjajnih igrača, planirajući učešće u najelitnijem klupskom evropskom takmičenju ali su odlukom UEFA vraćeni jednu stepenicu niže, u kvalifikacije za Ligu Evrope.

U uvodu utakmice Vojvodina-Bursaspor koja izaziva ogromno interesovanje, trener Novosađana marko Nikolić kaže :

-Očekuje nas treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope protiv tima koji je pravljen za Ligu Šampiona, a sticajem okolnosti igra u ovom takmičenju. Tim iz vrha turske lige koja je u velikoj ekspanziji i naletu. Dosta novca se ulaže u turski fudbal i Bursaspor kao uostalom i većina njihovih klubova u stanju su da dovedu igrače iz najvećih svetskih klubova i najkvalitetnijih liga. Međutim, mi smo se zaista dobro spremili za ovu utakmicu. Respektujući protivnika jer on to apsolutno zaslužuje jer, slobodno mogu da kažem, igramo utakmicu sa jednim planiranim učesnikom Lige Šampiona. Sve ovo govorim jer je potrebno da svi zajedno stvorimo jedan ambijent realnosti. Stvorena je velika euforija oko ovog susreta što je normalno i u krajnjem slučaju dobro jer u Novi Sad dolazi veliki protivnik.
Nama apsolutno ne nedostaje ambicija, ne nedostaje nam samopouzdanja pa ni sportske drskosti i želje da se nadmećemo sa jednim tako kvalitetnim protivnikom.
Zadovoljstvo mi pruža činjenica da su momci čvrsto na zemlji i ne podležu euforiji. Potsećam vas da mi još uvek ništa veliko nismo učinili. Za nas je prvenstvo Srbije prioritet, a ono još nije počelo. Igranje u Evropi nam jako prija i učinićemo sve da i sutra i za 7 dana ponovimo kvalitet igre koji smo imali u prethodne dve utakmice. Ono što sigurno neće izostati je velika želja, borbenost i zajedništvo na terenu.
Respektovaćemo Bursaspor sve do onog trenutka kada sudija odsvira početak utakmice. Od tog momenta jako ćemo verovati u sebe, svoje kvalitete, držati se jedan drugoga na terenu, izvaditi sve što imamo iz sebe i onda pokušati da potvrdimo ono što se više puta ponovilo u fudbalu i sportu uopšte, da sportska istina nije u količini novca koji se ulaže u prelazne rokove nego da je najvažnije ono što se događa u srcima i glavama igrača koji o pobedniku odlučuju na terenu.
Mi ćemo svoju istinu pokušati da pronađemo tamo gde se ona u stvari i nalazi, a to je zeleni pravougaonik na kome smo svi isti.

Prema informacijama koje stižu sa blagajne stadiona „Karađorđe“, vrlo je moguće da već danas više ne bude ulaznica jer interesovanje navijača prevazilazi sva očekivanja.
http://youtu.be/35MC9Myc700