Предстојећег викенда, пажња љубитеља фудбала широм Европе биће усмерена ка утакмицама репрезентација и последњим мечевима у квалификацијама за Европско првенство. Што се националног тима Србије тиче, „орлове“ у четвртак и недељу очекују мечеви против Луксембурга и Украјине, у којима би, уз обе победе и евентуални кикс Португалије, могли да обезбеде пласман на Европско првенство.

Приликом прошлог репрезентативног окупљања, после доста времена, у А тиму наше земље нашао се и један активни играч Војводине, пошто је позив селектора Љубише Тумбаковића заслужио голман „старе даме“ Емил Роцков. И овога пута, Вошин чувар мреже нашао се међу одабранима да представљају најбољи тим наше земље, што је свакако велико признање, како за њега лично, тако и за фудбалски клуб Војводина.

– Изузетан је осећај бити позван у репрезентацију своје земље, јер то је неки циљ којем тежиш од момента када почнеш да се бавиш фудбалом. Мислим да не постоји ниједан играч који не би волео да буде макар близу националног тима. Такође, позив да браним за Србију доживљавам као свој лични успех, али истовремено и као колективни успех екипе Војводине, јер су ми саиграчи својим играма помогли да дођем до изражаја. Такође, резултатима из ове сезоне смо показали да смо један озбиљан тим – каже Роцков.

Он верује да ће Србија заиграти на Европском првенству следеће године.

– То је свакако идеја и циљ који имамо, али треба ићи корак по корак. Најпре се треба сконцентрисати на утакмицу против Луксембурга, па тек након тога размишљати о наредним мечевима. Свесни смо да, ако желимо да се пласирамо на Европско првенство, у последња два кола у квалификацијама морају још неки резултати да нам се поклопе, али и уколико се то не деси, остаје алтернативни пут преко Лиге нације – напомиње Роцков.

Уочи репрезентативне паузе, он је сачувао своју мрежу на утакмици између Мачве и Војводине.

– Иако није било никакве паузе, прошло коло је заправо било почетак другог круга такмичења у Супер лиги, те сматрам да смо га отворили на најбољи могући начин – победом на страни без примљеног гола. Наравно, сви смо били срећни због тога и потрудићемо се да до зиме освојимо што већи број бодова, почевши већ од утакмице против Напретка на нашем терену – рекао је Роцков.

Утакмица између Србије и Луксембурга игра се сутра на стадиону „Рајко Митић“ у Београду, са почетком у 20:45 часова.