После више од два месеца паузе, овог викенда наставља се фудбалско првенство Србије. У првом пролећном колу, фудбалере Војводине на „Карађорђу“ очекује меч против градског ривала Пролетера, а у табору црвено-белих надају се и верују да ће победом започети други део сезоне и тако на најбољи могући начин наставити борбу за освајање места које води у квалификације за Лигу Европе наредне сезоне.

Према речима голмана Војводине Емила Роцкова (25), атмосфера у редовима „старе даме“ је одлична и сви једва чекају да утакмица почне.

– Наравно, циљ нам је победа. Мислим да смо припреме одрадили добро, те потпуно спремни и орни очекујемо изазове који су пред нама. Жељни смо новог доказивања и остваривања циљева које смо зацртали, те верујем да ћемо то показати већ у првом пролећном колу – каже Роцков.

У екипи Пролетера наступа доста бивших играча Војводине, те није ништа чудно да се фудбалери два тима међусобно веома добро познају.

– Пролетер је моја бивша екипа и познајем доста њихових играча, али противника никада нисам коментарисао, нити утакмицама прилазим на тај начин. Усредсређен сам једино на оно што је наш циљ и на то како да на терену спроведемо све оно што смо се договорили. Ривалом се бавим једино у смислу неке тактичке анализе њихове игре, али то је већ нешто што пролазимо са члановима стручног штаба и што остаје искључиво унутар тима – истиче Роцков.

Миљеник навијача „старе даме“ нада се да ће црвено-бели против Пролетера имати завидну подршку са трибина.

– Иако је можда мало незгодан термин, наравно да бих волео да трибине буду што пуније и да дође што више људи да нас подржи. Нама играчима то много значи и мислим да заслужујемо да будемо гледани, јер тиме уједно добијамо и неку врсту признања за све оно што пружамо и радимо за нашу Војводину, коју навијачи толико воле и подржавају. Надам се да ће стадион бити добро попуњен и да ћемо на крају меча имати разлога за славље – нагласио је Роцков.

Утакмица између Војводине и Пролетера игра се у суботу од 18 часова на „Карађорђу“, а улазнице за овај меч моћи ће бесплатно да се преузму на благајнама. Улазнице за запад преузимаће се на главној благајни (између западне и јужне трибине), улазнице за исток преузимаће се на благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), док ће се улазнице за север преузимати у шопу навијача Војводине на северној трибини стадиона. Благајне ће бити отворене на дан меча, сат и по времена пре почетка утакмице.

Такође, за овај меч важиће и сезонске улазнице ФК Војводина, али искључиво оне за сезону 2019/20, док сезонске карте из прошле сезоне више не важе.