Posle više od dva meseca pauze, ovog vikenda nastavlja se fudbalsko prvenstvo Srbije. U prvom prolećnom kolu, fudbalere Vojvodine na „Karađorđu“ očekuje meč protiv gradskog rivala Proletera, a u taboru crveno-belih nadaju se i veruju da će pobedom započeti drugi deo sezone i tako na najbolji mogući način nastaviti borbu za osvajanje mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope naredne sezone.

Prema rečima golmana Vojvodine Emila Rockova (25), atmosfera u redovima „stare dame“ je odlična i svi jedva čekaju da utakmica počne.

– Naravno, cilj nam je pobeda. Mislim da smo pripreme odradili dobro, te potpuno spremni i orni očekujemo izazove koji su pred nama. Željni smo novog dokazivanja i ostvarivanja ciljeva koje smo zacrtali, te verujem da ćemo to pokazati već u prvom prolećnom kolu – kaže Rockov.

U ekipi Proletera nastupa dosta bivših igrača Vojvodine, te nije ništa čudno da se fudbaleri dva tima međusobno veoma dobro poznaju.

– Proleter je moja bivša ekipa i poznajem dosta njihovih igrača, ali protivnika nikada nisam komentarisao, niti utakmicama prilazim na taj način. Usredsređen sam jedino na ono što je naš cilj i na to kako da na terenu sprovedemo sve ono što smo se dogovorili. Rivalom se bavim jedino u smislu neke taktičke analize njihove igre, ali to je već nešto što prolazimo sa članovima stručnog štaba i što ostaje isključivo unutar tima – ističe Rockov.

Miljenik navijača „stare dame“ nada se da će crveno-beli protiv Proletera imati zavidnu podršku sa tribina.

– Iako je možda malo nezgodan termin, naravno da bih voleo da tribine budu što punije i da dođe što više ljudi da nas podrži. Nama igračima to mnogo znači i mislim da zaslužujemo da budemo gledani, jer time ujedno dobijamo i neku vrstu priznanja za sve ono što pružamo i radimo za našu Vojvodinu, koju navijači toliko vole i podržavaju. Nadam se da će stadion biti dobro popunjen i da ćemo na kraju meča imati razloga za slavlje – naglasio je Rockov.

Utakmica između Vojvodine i Proletera igra se u subotu od 18 časova na „Karađorđu“, a ulaznice za ovaj meč moći će besplatno da se preuzmu na blagajnama. Ulaznice za zapad preuzimaće se na glavnoj blagajni (između zapadne i južne tribine), ulaznice za istok preuzimaće se na blagajni na istočnoj tribini (pored restorana „Ognjište“), dok će se ulaznice za sever preuzimati u šopu navijača Vojvodine na severnoj tribini stadiona. Blagajne će biti otvorene na dan meča, sat i po vremena pre početka utakmice.

Takođe, za ovaj meč važiće i sezonske ulaznice FK Vojvodina, ali isključivo one za sezonu 2019/20, dok sezonske karte iz prošle sezone više ne važe.