Lazar Rosić

 

Štoper Vojvodine Lazar Rosić (22) izjavio je da je, uprkos tome što na poslednja dva meča nije pobedila, ekipa konačno počela da stvara šanse i da veruje da će od susreta sa Borcem početi pobednička serija crveno-belih.

Četiri utakmice, četiri remija, uz eliminaciju iz Kupa Srbije na penale. To je bilans fudbalera Vojvodine u drugom delu sezone, sa kojim, uprkos tome što nije doživljen nijedan poraz tokom 90 minuta, igrači i navijači svakako ne mogu biti zadovoljni. Pogotovo ne kada se u obzir uzme to da je Vojvodina, na poslednje dve utakmice, bez pobede ostajala u bukvalno poslednjem minutu.

To konstatuje i olimpijski reprezentativac Srbije iz Vošinih redova Lazar Rosić, koji je na utakmici protiv Rada još jednom pokazao koliko može da bude opasan prilikom prekida i glavom postigao prvi gol protiv „građevinara“, a ukupno svoj treći od dolaska u Novi Sad.

– Tačno je da ove polusezone još uvek nismo doživeli poraz, ali isto tako, nismo zabeležili ni pobedu. Treba imati u vidu da nam je ove zime došlo dosta novih igrača i da treba vremena da se nova ekipa uigra. Kod svih nas je ostao žal za tim što se nismo plasirali u polufinale Kupa, ali i za tim što smo ispustili pobedu protiv Rada u gostima, posebno zbog toga što smo, u oba slučaja, golove primali u poslednjem minutu. Međutim, raduje me to što smo konačno počeli da stvaramo dosta šansi na utakmicama i ubeđen sam da će nam, kako vreme bude prolazilo, rezultati biti sve bolji i bolji. Verujem da ćemo već protiv Borca pokazati svoje pravo lice i krenuti u seriju pobeda – kaže Rosić.

Posle eliminacije iz Kupa, jedini put Vojvodine do Evrope sada vodi kroz prvenstvo.

– Mislim da ne samo da je realno da izborimo plasman u Evropu, nego sam ubeđen da ćemo prvenstvo završiti među prve tri ekipe na tabeli. Imamo kvalitet i ja sam siguran da će se to pokazati u nastavku takmičenja – ističe Rosić.

Već u petak, na „Karađorđe“ stiže direktan rival u borbi za plasman na evro scenu – čačanski Borac.

– Njima je zimus otišlo nekoliko igrača, ali su doveli dobre zamene, pa su, kao i u prvom delu sezone, i dalje pri samom vrhu prvenstvene tabele. To je ekipa koja igra dobar fudbal, ali mišljenja sam da svako ko dolazi na „Karađorđe“ mora da razmišlja najviše o jednom bodu. S druge strane, mi smo ti koji naš stadion moramo učiniti neosvojivom tvrđavom i uvek ići na pobedu, kako bi naši rivali imali strah kada nam dolaze u goste i gledali kako da se kući vrate sa što manje golova u mreži. Verujem da ćemo takvu Vojvodinu videti već protiv Borca – rekao je Rosić.

Utakmica između Vojvodine i Borca u petak na programu je od 16 časova.