FK_VOJVODINA_GRB

 

Fudbaler Vojvodine Lazar Rosić (22) zadovoljan je pobedom svog novog kluba u jučerašnjoj utakmici protiv Metalca i očekuje da će crveno-beli beležiti dobre rezultate i u nastavku sezone.

Jedan od igrača koji su u finišu prelaznog roka pojačali ekipu Vojvodine, Lazar Rosić, debitovao je za svoj novi klub već na jučerašnjoj utakmici protiv Metalca u devetom kolu Superlige Srbije, u kojoj su crveno-beli ostvarili važnu pobedu u borbi za visok plasman ove sezone. U paru sa Radovanom Pankovom, činio je štoperski tandem Voše, a za sve navijače „stare dame“ preneo je i svoje utiske sa meča.

– Zadovoljan sam pobedom, kao i igrom u prvom poluvremenu. U nastavak smo ušli opušteni, jer smo mislili da je gotovo i da će sve proteći lako, a kad je tako, skoro uvek usledi kazna. Mislim da smo morali da prelomimo meč nakon što je Metalac ostao sa igračem manje i sami smo krivi što smo dozvolili protivniku da se vrati – kaže Rosić.

Posle ubedljivih 3:0 posle prvog poluvremena, mnogi su očekivali mirno drugo poluvreme i ubedljivu pobedu Voše. Da li je opuštanje jedini razlog što se protivnik vratio u meč, ili navijači treba da budu zabrinuti i zbog igre?

– Mislim da je glavni razlog bilo opuštanje. U prvom poluvremenu smo pokazali da imamo igru, postigli smo tri gola, stvorili još nekoliko dobrih šansi i zato smo mislili da ćemo u drugom poluvremenu bez problema postići još koji gol. No, ovo nam je za nauk da se meč igra 90, a ne 45 minuta.

Tek nedavno si došao u Vojvodinu. Koliko svojih sadašnjih saigrača poznaješ od ranije i kako su te prihvatili?

– Privatno sam znao nekoliko momaka iz Vojvodine još pre nego što sam došao u Novi Sad. Meni je zaista bilo lako da se uklopim, jer su ovde svi odlični momci i pritom svi znaju kako se igra dobar fudbal. U takvu sredinu je vrlo lako uklopiti se.

Navijači Vojvodine aplauzom su nagrađivali svaki dobar potez i svaki dobar napad tebe i tvojih saigrača. Da li si igrao na „Karađorđu“ ranije i kakav je utisak sada kada si na istom mestu zaigrao u dresu Vojvodine?

– Na „Karađorđu“ sam igrao jednom dok sam bio član Radničkog, a drago mi je što su navijači juče bili uz nas tokom cele utakmice i davali nam podršku. Meni je bila prva utakmica u dresu Vojvodine i mislim da sam odigrao korektno, mada moram još bolje u nastavku i ukoliko dobijem priliku, uveren sam da će tako i biti – istakao je Rosić.