Данас је последњи дан припрема фудбалера Војводине у Белеку. У протеклих 12 дана, црвено-бели су вредно тренирали и одиграли пет пријатељских утакмица, а данас ће имати генералну пробу пред повратак кући и почетак другог дела сезоне, који је заказан већ за наредну недељу.

Од 13 часова по српском времену, у спортском центру „Белис“ у Белеку, ривал црвено-белих биће Рубин из Казања, тренутно 13-пласирани тим у руској Премијер лиги и клуб чија се вредност првог тима процењује на око 52,18 милиона евра. Рубин је клуб који је основан 1958. године под именом Искра, које је шест година касније промењено у садашњи назив. У својој историји, Рубин је освојио пет трофеја, међу којима су две титуле, један Куп и два Суперкупа Русије, при чему су сви освојени у периоду између 2009. и 2012. године. Интересантно је то да овај клуб никада није наступао у првој лиги некадашњег Совјетског Савеза.

Шеф стручног штаба овог тима је познати руски тренер Леонид Слутски, који је раније у каријери седео на клупи ЦСКА из Москве, Хал ситија, Ростова, Витесеа, а био је и селектор Русије. Он на располагању има тим који је састављен претежно од домаћих играча, али међу њима су и по двојица фудбалера из Хрватске и Грузије и по један из Бразила, Шведске, Украјине и Данске, као и српски интернационалац Дарко Јевтић, некадашњи члан Базела и Леха из Познања.

Према речима шефа стручног штаба Војводине Ненада Лалатовића, Рубину ће се данас супротставити једна постава црвено-белих, која ће добити прилику да одигра свих 90 минута и биће састављена од играча који нису наступили на јучерашњем пријатељском мечу против Фрајберга.