Млада репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство, које ће следеће године бити одржано у Италији и Сан Марину.

Пред око 1.500 гледалаца на “Карађорђу”, Србија је данас играла нерешено 0:0 против Аустрије у претпоследњем колу групе 7 квалификација и тако и теоретски обезбедила пласман на завршни турнир.

Екипе су наступиле у саставима:

Србија: Радуновић – Гајић, Марковић, Јовановић, Богосавац – Машовић, Рачић, Пантић – Лутовац (од 53. Денић), Ранђеловић, Јовић (од 85. Шапоњић).

Аустрија: Шлагер – Инголич, Линхарт, Марешић, Улман – Дансо, Љубић – Волф (од 91. Баумгартнер), Ловрић (од 78. Љубичић), Хорват (од 46. Прокоп) – Грбић.

Србија је током читавог меча била много бољи ривал и пропустила неколико одличних прилика за гол, поготово у првом полувремену, када шансе нису успели да искористе Јовић, Ранђеловић и Гајић, док је Пантић из слободног ударца погодио стативу.

Младој репрезентацији Србије је у квалификацијама преостало да одигра још само меч последњег кола против Јерменије, који неће имати такмичарски значај, а та утакмица играће се такође на стадиону “Карађорђе” и то већ за четири дана, односно у уторак, са почетком у 18 часова.