Srbija - Austrija

 

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, koje će sledeće godine biti održano u Italiji i San Marinu.

Pred oko 1.500 gledalaca na „Karađorđu“, Srbija je danas igrala nerešeno 0:0 protiv Austrije u pretposlednjem kolu grupe 7 kvalifikacija i tako i teoretski obezbedila plasman na završni turnir.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Srbija: Radunović – Gajić, Marković, Jovanović, Bogosavac – Mašović, Račić, Pantić – Lutovac (od 53. Denić), Ranđelović, Jović (od 85. Šaponjić).

Austrija: Šlager – Ingolič, Linhart, Marešić, Ulman – Danso, Ljubić – Volf (od 91. Baumgartner), Lovrić (od 78. Ljubičić), Horvat (od 46. Prokop) – Grbić.

Srbija je tokom čitavog meča bila mnogo bolji rival i propustila nekoliko odličnih prilika za gol, pogotovo u prvom poluvremenu, kada šanse nisu uspeli da iskoriste Jović, Ranđelović i Gajić, dok je Pantić iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Mladoj reprezentaciji Srbije je u kvalifikacijama preostalo da odigra još samo meč poslednjeg kola protiv Jermenije, koji neće imati takmičarski značaj, a ta utakmica igraće se takođe na stadionu „Karađorđe“ i to već za četiri dana, odnosno u utorak, sa početkom u 18 časova.