obrazac-za-slike-vesti11

 

 

Komentar utakmice sa Radom?

Poznato je da sportska forma varira, a nama se desio taj mali pad u poslednje dve utakmice sa Partizanom i Donjim Sremom. Rekao bih da smo u utakmici sa Radom pokazali da se polako vraćamo. Osim u možda prvih desetak minuta, gde nas je Rad iznenadio sa nešto ofanzivnijom igrom, ostatak utakmice smo kontrolisali u potpunosti. Jedina zamerka ide na račun neiskorišćenih prilika, a uzimajući obzir stanje terena, ne možete da očekujete da ćete stvoriti mnoštvo šansi, jer je teren spor, džombast i onemogućuje brzi protok lopte sa jedne na drugu stranu terena. Recimo, Mijatu Gaćinoviću je lopta u odsudnom momentu odskočila i udarila ga u članak, zbog čega je udarac izgledao onako traljavo. Osim te šanse, imali smo i one preko kornera Babića, pa kontre preko istog igrača, kao i slobodnog udaraca Poletanovića, i šuta Ivanića, kada je sa 3-4 metra pogodio golmana. Ono što raduje jeste, da smo vratili naš prepoznatljivi stil igre, odgovorno, sa puno trčanja, koji, sigurno, daje nadu da ćemo u ove poslednje 3 utakmice ostvariti stopostotan učinak.

Šta se desilo nakon utakmice sa Partizanom? Deluje da je ekipa pala mentalno i fizički?

Vidite, dobar rezultat stvara pobednički mentalitet. Iz utakmice u utakmicu, kako smo ređali pobede tako smo rasli. Objektivno, mi igramo sa malim fondom igrača. Od 3. juna smo u nekom takmičarskom pogonu, Evropa, prvenstvo, kup. Svako ko se ozbiljno bavi fudbalom zna, da kad-tad mora doći do pada forme ekipe, a kada dođe do toga, ekipa mora da odreaguje na pravi način. Mi to nismo uspeli. Utakmica sa Partizanom nas je ispraznila i emotivno i fizički. Protiv Donjeg Srema smo se nekoliko puta vraćali u utakmicu i svaki put kada smo trebali da prelomimo utakmicu u našu korist, mi smo zatajili, zbog čega smo na kraju kažnjeni. Ono što nas, na našu nesreću, prati, jeste, da nam protivnici uvek dolaze iz situacija „biti ili ne biti“, tj. iz poraza, pa sam ta činjenica, kao i motiv Vojvodine, nama stvara određene poteškoće. Međutim, i pored toga smtaram da je dosadašnji učinak više nego dobar i kada bismo u poslednje 2 prvenstvene utakmice zabeležili 2 pobede, sigurno da bi na odmor otišli u odličnom raspoloženju.

Čini se da nije moglo teže od ekipe Čukaričkog u kupu?

Sigurno da je Čukarički, od potencijalnih protivnika, najteža solucija. Međutim, setite se i prošle godine, kada smo u ¼ finalu izvukli C. zvezdu, svi su smatrali da je to najteži protivnik, ali smo i pored toga pobedili i sebi olakšali put do finala, a na kraju smo taj trofej konačno i uzeli. Siguran sam da naša ekipa može do pobede, jedino je mali problem što sa istom ekipom igramo 2 puta razmaku od 4 dana, kao i činjenica da se u ¼ finalu kupa igra samo jedna utakmica, pa nemate priliku za „popravni“. I pored toga, ja sam optimista.

Da li možemo da očekujemo da se ekipa vrati u pobednički kolosek u utakmici sa „Brđanima“, jer i sami ste rekli da igra protiv Rada ohrabruje?

Čuli ste šta je rekao trener Rada. Hteli su da nas napadnu, jer dolazimo iz serije loših rezultata, međutim, kako se utakmica razvijala videli su da je Vojvodina, ipak, kvalitetniji tim, pa su se opredelili na čuvanje rezultata. Nama treba protivnik koji će hteti da igra fudbal sa nama. Smatram da Čukarički ima kvalitetnu ekipu, koja je na okupu duži niz godina, uz trenera koji u kontinuitetu radi sa njima. Polako počinju da igraju sve veću ulogu u domaćem fudbalu. Isto tako smatram da mi još nismo rekli sve što imamo, pa u utakmicu ulazimo izuzetno motivisani. Hteo bih da dodam da je povratak Miće Ivanića veliki podstrek za ekipu, očigledno je da sa njim delujemo neuporedivo konkretnije i u krajnjem slučaju, kvalitetnije.  Svi smo svesni da pobedama u poslednje 3 utakmice predstojeći odmor možemo da učinimo mnogo prijatnijim, pa ćemo učiniti sve što je do nas da tako i bude.