Gojko Kačar

 

Doskorašnji fudbaler Augzburga Gojko Kačar (31) ovih dana trenira zajedno sa prvotimcima Vojvodine.

Dok se početak takmičenja u Super ligi Srbije polako približava, fudbaleri Vojvodine vredno treniraju u FC „Vujadin Boškov“ i spremaju se za ono što ih očekuje u predstojećoj sezoni. Pod nadzorom šefa stručnog štaba Aleksandra Veselinovića, crveno-beli rade u odličnoj atmosferi, a tome svakako doprinosi i činjenica da zajedno sa njima rade pojedini bivši reprezentativci Srbije i nekadašnji kapiteni „stare dame“.

Fudbaler Lehie iz Gdanska Miloš Krasić se prošle nedelje vratio u Poljsku i pridružio pripremama svog aktuelnog kluba, dok Željko Brkić i dalje trenira sa golmanima Vojvodine. Međutim, od pre dva dana, treninzima Voše priključio se i Gojko Kačar, bivši fudbaler nemačkih klubova Herte i Hambruga i japanske Cerezo Osake, koji je u prethodne dve sezone igrao za bundesligaša Augzburg.

S obzirom na to da mu je sa Augzburgom istekao ugovor, Gojko se trenutno nalazi u Novom Sadu, a dok čeka da vidi gde će nastaviti karijeru, formu održava trenirajući zajedno sa prvotimcima svog matičnog kluba. Kao i u slučaju Krasića i Brkića, njegovo prisustvo dodatno je podiglo elan i motivaciju kod fudbalera Vojvodine, baš kao što se vidi da i njemu prija rad sa sadašnjim prvotimcima „stare dame“.

Gojko Kačar je dete FK Vojvodina, gde je prošao kompletnu omladinsku školu, a član prvog tima je bio od 2003. do 2008. godine, kada je za rekordan transfer u klupskoj istoriji (3,2 miliona evra) prešao u berlinsku Hertu. Interesantno je to da je, u tom trenutku, iako mu je prirodna pozicija zadnji vezni, Kačar zajedno sa Stevanom Jovetićem bio prvi na listi strelaca u Super ligi. Za Vošu je ukupno odigrao 78 utakmica i postigao 16 golova, a ljubiteljima fudbala u sećanju je i dalje i to da je na jednom meču između mladih reprezentacija Srbije i Mađarske postigao čak pet golova.

Nema sumnje, lepo je ponovo ga videti u opremi FK Vojvodina…