Panta slika

 

Veliki golman, trener, funkcioner i nadasve čovek, Ilija Pantelić, legenda FK „Vojvodina” i fudbalske reprezentacije Jugoslavije, sahranjen je danas na Novom Groblju u Novom Sadu.

Na komemoraciji, koja se održala pre sahrane u Master centru Novosadskog Sajma, okupilo se više stotina ljudi.

Među prisutnima, osim rodibine, nekadašnjih saigrača i dugogodišnjih prijatelja, kao i kompletne radne zajednice FK „Vojvodina”, primetili smo i Dragana Džajića, Tomislava Karadzića, Miroslava Tanjgu, Zorana Filipovića, Vladimira Petrovića Pižona, Zorana Lakovića, Ivana Ćurkovića, Dragana Pantelića, kao i brojne druge ličnosti koje su došle da odaju poslednju počast legendarnom Panti.

Kako i dolikuje, prisutnima se najpre obratio predsednik Upravnog odbora FK „Vojvodina” Zoran Šćepanović, koji je rekao da je odlaskom Ilije Pantelića Vojvodina pretrpela nenadoknadiv gubitak. „Panta je bio naš svetionik oko koga smo se okupljali i sa kojim smo bili sigurniji”, rekao je predsednik FK „Vojvodina”, i dodao da će Ilija Pantelić ostati večno upamćen kao jedna od najvećih ličnosti u klupskoj istoriji.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, rekao je da je Ilija Pantelić bio jedan od njegovih najvećih prijatelja u svetu fudbala, istaknuvši njegove ljudske kvalitete i dodao da će u fudbalskim analima zauvek ostati upisano da je baš On, Veliki Panta, postigao tri gola iz penala u meču sa zagrebačkom Tresnjevkom, što u našem fudbalu nikom nije pošlo za rukom. Posebno je apostrofirao reči još jedne legende FK „Vojvodina”, Vujadina Boškova, koji je svojevremeno rekao da je Ilija Pantelić najveći golman kog je naš fudbal imao.

Dragan Džajić se osvrnuo na dvomeč sa Italijom u finalu evropskog prvenstva, inače najveći reprezentativni uspeh našeg fudbala, istaknuvši da je Panta imao nemerljiv doprinos u tom uspehu, jer je celoj ekipi ulivao sigurnost svojim znanjem i kvalitetom. Džajić je dodao da je u Francusku Bastiju prešao baš na preporuku Ilije Pantelića, svog dugogodišnjeg prijatelja.

Nakon komemoracije, prisutni su se zaputili na Novo Groblje, gde je legendarni Panta, u dugačkoj povorci, ispraćen na večni počinak.

Počivaj u miru Panto!