Šaleta Kordić

 

Dosadašnji napadač Sutjeske iz Nikšića Šaleta Kordić (23) danas je potpisao ugovor sa Vojvodinom do januara 2019. godine.

Napad fudbalskog kluba Vojvodina od danas je jači za još jedno novo-staro ime. Ugovor sa crveno-belima do januara 2019. godine potpisao je Šaleta Kordić, koji se tako, posle godinu dana provedenih u Sutjesci iz Nikšića, vratio u redove „stare dame“.

Šaleta Kordić, inače rođeni brat golmana Vojvodine Marka Kordića, rođen je 19. aprila 1993. godine u Kotoru, ali je u Vojvodinu stigao još dok je nastupao u mlađim kategorijama. Za prvi tim Voše je debitovao u sezoni 2011/12, ali je od tada više puta odlazio i vraćao se među crveno-bele. U međuvremenu, nastupao je za Mladost iz Podgorice, Novi Sad, OFK Grbalj, Euromilk iz Makedonije, BSK Borču i konačno Sutjesku iz Nikšića, za koju je prošle sezone odigrao 30 utakmica i postigao 11 golova. Interesantno je to da je Kordić na početku prošle sezone odigrao i tri utakmice za Vojvodinu, jednu u Super ligi i dve u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pri čemu je postigao gol u revanšu drugog kola protiv Spartaksa u Letoniji.

On je danas obavio lekarske preglede sa ekipom, a prvi trening, zajedno sa ostalim saigračima, odradiće takođe danas od 18 časova u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku.