Бити војводинаш је част и привилегија већ дуже од једног века, а тако је било и ове године, по трећи пут, у аули Мастер центра Новосадског сајма.

Од 1914. године, под плавом звездом, у црвено-белом дресу се дешавају најлепша спортска чуда, која све оне којима срце куца за црвено-белу боју „старе даме“ воде ка осећају заједничке припадности и поноса. Поноса што припадају бојама које су увек и изнад свега држале идеју спортског и фер-плеј надметања. То је дух који је мотивисао и навијаче Војводине да једне вечери, у гостионици код Саве Дотлића, још давне 1937. године удруже своје снове и идеале у оснивање Клуба пријатеља ФК Војводина.

Од тада до данас, војводинашка породица је постала дом и другим спортистима и обогатила своју ризницу трофејима из многих спортова, што је само један од многих разлога за понос и радост свих оних који су се вечерас окупили у аули Мастер центра Новосадског сајма, где је Клуб пријатеља ФК Војводина, уз сарадњу и подршку ФК Војводина и СД Војводина, организовао свечаност под називом „Вече под плавом звездом“ – свечаност која је још једном показала величину војводинашке породице.

Осим представника ФК Војводина, спонзора, пријатеља и навијача, вечерашњи догађај су увеличали и бројни угледни и уважени гости, међу којима су били и представници свих чланица СД Војводина.

Након уводних речи потпредседника Клуба пријатеља ФК Војводина Бојана Вагића, уследио је прелеп наступ дечијег хора СНП-а, који је отпевао током вечери две химне Војводине. Након прве, присутнима се обратио и председник „старе даме“ и СД Војводина Драгољуб Збиљић.

– Јако је лепо бити председник СД Војводина и ФК Војводина. Ово су године великог успона нашег спортског друштва. Уживамо у садашњости, али ко хоће да погледа у будућност, може врло јасно да је види. Јединственији смо него икад, финансијски, организационо, кадровски… Морам да вам кажем да мене због тога зову „Немац“, али данас сам пун емоција, од јутрос, па током читавог дана. Када премијер Србије каже јавно да верује да Војводина има шансу да освоји титулу у фудбалу, онда то заслужује један велики аплауз. Хвала на тим речима и на подршци. и верујемо да ФК Војводина може да освоји Моззарт Бет Суперлигу. Наш тим се склапа, да ли ће титула доћи ове сезоне, следеће или оне тамо, није ни важно. Та титула се већ назире и нешто о чему смо причали 2022. као о пустим сновима, полако постаје реалност – рекао је Збиљић.

Он је потом честитао на успесима бројним клубовима СД Војводина.

– Честитам кошаркашком клубу на освојеној Кошаркашкој лиги Србије, а да није све само у резултатима показали су прекјуче када су продужили уговор са најмлађим тренером у лиги, јер верујемо да Милош Исаков-Ковачевић важи за једног од најперспективнијих и који представља будућност српске кошарке и верујемо да ће нам донети велике успехе. Одбојкаши су освојили Куп и Суперкуп, рукометаши су одавно поставили високе стандарде. Посебне честитке и женском ватерполо клубу на трећој узастопној дуплој круни и као председник СД Војводина желим да кажем да ће Женски ватерполо клуб добити награду од 200.000 динара, што треба да буде само подстрек за даље успехе – закључио је Драгољуб Збиљић.

Уследила је и додела признања, а награде за одличне резултате током протекле сезоне уручили су управо Драгољуб Збиљић и потпредседник Клуба пријатеља ФК Војводина Бојан Вагић.

Специјална признања за резултате и успехе добили су – Женски ватерполо клуб за освојену дуплу круну, Одбојкашки клуб за трофеје у Купу и Суперкупу Србије, потом РК Војводина за 12. титулу у низу и трофеј у Суперкупу, док је почасно признање добио и капитен ФК Војводина, Дејан Зукић, за немерљив утицај како на терену, тако и ван њега. Уједно ово је прво индивидуално овакво признање, које ће наставити да се додељује у годинама које долазе.

– Желим да се захвалим свима на овоме. Велика ми је част што сам добио овакво признање. Хвала Спортском друштву Војводина на челу са председником Драгољубом Збиљићем, нашим навијачима „Фирми“, наравно, мојим саиграчима и стручном штабу и желим да сви заједно помогнемо да наша Војводина буде још већа. Нама је само небо браница – рекао је Дејан Зукић.

По завршетку официјaлног дела вечери, дружење је настављено уз коктел, у срдачној, веселој и породичној атмосфери, каква и приличи клубовима који чине велику војводинашку породицу.