Nikola Mirić, Aleksa Matić, Luka Đurović, Ilija Babić, Mitar Ergelaš, Miloš Pantović, Petar Piplica, Vladan Noveski, Marko Stojak, Aleksa Radmilović, Duško Grujić, Dušan Mijić i Dragoslav Vuković

 

Fudbalski klub Vojvodina danas je potpisao stipendijske ugovore sa desetoricom članova svog šampionskog sastava iz kategorije pionira.

Pioniri Vojvodine (generacija rođena 2002. godine) pre nekoliko dana su na superioran način osvojili titulu šampiona Srbije, a potvrdu svog talenta i potencijala dobili su i danas od strane svog matičnog kluba. Naime, desetorica članova šampionskog sastava Vošinih pionira potpisali su trogodišnje stipendijske ugovore i na taj način dobili satisfakciju za svoj dalji rad i usavršavanje, kao i jasan znak da klub na njih najozbiljnije računa i u budućnosti.

Tom prilikom, predsednik FK Vojvodina Dušan Mijić poželeo im je da jednako uspešni budu i u godinama koje dolaze.

– Velika mi je čast da pozdravim šampione, s obzirom na to da do sada nisam imao priliku da im čestitam na značajnom uspehu koji su ostvarili. Po ko zna koji put, Vojvodina je pokazala da zna da školuje svoje igrače i dovodi ih do prvog tima, a potpisivanje stipendijskog ugovora sa ovoliko dece iz jedne generacije je najbolji dokaz toga. Pošto sam sve to prošao, poručujem vam da je ovo tek početak, jer tek sad predstoji prava borba. Ući ćete u takmičenje u kojem niste igrali do sada i zato morate da istrajete u vašem odnosu prema treningu i radu, jer samo to može da donese neke nove rezultate, kako vama, tako i klubu. Želim vam sreću i da ubuduće budete još veći profesionalci nego do sada – izjavio je Mijić.

Ponosan na uspeh koji su ostvarili pioniri Vojvodine svakako je i direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Duško Grujić.

– Pre svega, želeo bih da se zahvalim roditeljima naših šampiona na tome što su u fudbalskom klubu Vojvodina prepoznali kolektiv u kojem će njihova deca moći da steknu adekvatno fudbalsko obrazovanje, kvalitetan napredak i stasavanje u prvom timu. Ono što smo očekivali od ove generacije, ona je već potvrdila, a to je da izrasta u istinske šampione. Ja volim da kažem da su se oni do sada igrali fudbal, a sada je pred njima tek početak jednog ozbiljnog rada. S obzirom na to da znam šta je u njima, potpuno verujem da će uskoro postati naši vrhunski prvotimci i jednog dana vratiti titulu u Novi Sad – rekao je Grujić.

Svi članovi šampionskog pionirskog tima potpisali su stipendijske ugovore na tri godine, a to su: Nikola Mirić, Aleksa Matić, Luka Đurović, Ilija Babić, Mitar Ergelaš, Miloš Pantović, Petar Piplica, Vladan Noveski, Marko Stojak i Aleksa Radmilović.