Пажња љубитеља фудбала у последњих неколико дана усмерена је махом ка утакмицама репрезентација и квалификацијама за Европско првенство. Управо због репрезентативних обавеза, фудбалери Војводине тренутно тренирају у некомплетном саставу, с обзиром на то да су четворица њихових саиграча добили позиве за А и младу репрезентацију Србије.

Међутим, они који су остали на располагању тренеру Ненаду Лалатовићу, раде максимално како би спремно дочекали завршних неколико кола у јесењем делу сезоне и тако на најбољи начин окончали, за сада, врло успешну полусезону. Међу њима је и Синиша Саничанин (24), стамени штопер који већ скоро две и по године носи дрес „старе даме“.

– Остао је још један мини-циклус до завршетка јесењег дела сезоне, у којој смо до сада остварили веома добре резултате. Мислим да због тога сви можемо бити задовољни, како људи у клубу, тако и навијачи, а наравно и ми играчи. Тренутно смо други и уколико будемо прави и у наставку сезоне, мислим да неће бити проблема да изборимо пласман у Европу, односно завршимо међу прва четири тима на табели – каже Саничанин.

Прошле сезоне, Војводина је у Супер лиги Србије примила чак 43 гола, док се у досадашњем току ове сезоне мрежа црвено-белих затресла само 15 пута.

– Број примљених голова не зависи само од голмана и играча из одбране, већ од читавог тима. Мислим да ове сезоне тимски много боље играмо одбрану и стојимо у дефанзиви, а кад је тако, онда је и нама из последње линије много лакше да сачувамо нашу мрежу – напомиње Саничанин.

У наредном колу, Воша ће предстојећег викенда на свом терену дочекати екипу Напретка из Крушевца.

– Напредак је веома добра екипа, што показује победа коју су у прошлом колу остварили над Чукаричким, који је такође један од кандидата за пласман у Европу. Сигурно је да их морамо веома озбиљно схватити, како бисмо на нашем терену и пред нашим навијачима покушали да дођемо до још једне победе – рекао је Саничанин.