Још два дана су остала до утакмице између Мачве и Војводине у Шапцу, у оквиру 16. кола Супер лиге Србије. Током читаве недеље, фудбалери Војводине вредно тренирају у свом ФЦ „Вујадин Бошков“, а како се дан утакмице полако приближава, тако су и њихове мисли све више усмерене на конкретне задатке које ће морати да испуне како би се кући вратили са три освојена бода, што је свакако циљ црвено-белих у предстојећем мечу.

Међутим, иако ће у Шапцу имати нападачке амбиције, екипа Воше свакако неће смети да запостави ни одбрану, која је ове сезоне на већини утакмица доста добро функционисала. Уосталом, Војводина је у првих 15 кола примила 15 голова, а мање погодака од ње су примили само Чукарички (осам), Партизан (девет) и Црвена звезда (10).

Велике заслуге за то припадају и стаменом штоперу Синиши Саничанину (25), који истиче да његов тим у Шапцу очекује нова нимало лака утакмица.

– Против Мачве ћемо сигурно имати један тежак меч. Уосталом, за нас је до сада сваки био такав. Међутим, ићи ћемо на освајање три бода и уколико цела екипа буде пружила највише што може, уверен сам да нећемо имати проблема да дођемо до победе. Мислим да сви морамо да се потрудимо око тога да вратимо игру коју смо имали у првих седам-осам кола ове сезоне, када смо стварно добро играли и били на самом врху табеле – каже Саничанин.

Без обзира на недавни висок пораз од Партизана, он је задовољан оним што је његова екипа урадила у првих 15 кола шампионата.

– Задовољан сам и мислим да сви морамо бити задовољни, поготово уколико се у обзир узме то како је било прошле сезоне. Сада смо трећи на табели и до краја сезоне имамо обавезу да будемо најмање међу прва четири, јер то је циљ који је клуб поставио испред себе. Зато морамо само наставити овако и покушати да подигнемо игру на још виши ниво, те сам сигуран да ћемо, у том случају, зацртани циљ и остварити – напомиње Саничанин.

Ипак, освојити место које води у квалификације за Лигу Европе неће бити нимало лако, поготово што ове сезоне има више екипа са идентичним амбицијама попут Војводине.

– Поред Црвене звезде и Партизана, као главне кандидате за места која воде у европска такмичења видим још Чукарички, ТСЦ и Раднички. То су све врло квалитетне екипе, а разлика између тимова на табели је врло мала. Зато очекујем доста неизвесну борбу до самог краја сезоне, али верујем да ћемо ипак успети да остваримо оно што желимо, а то је да Војводина поново заигра у Европи – рекао је Саничанин.

Утакмица између Мачве и Војводине у Шапцу играће се у суботу, са почетком у 14 часова.