Nikola Trujić i Miroslav Vulićević

 

Fudbalski klub Vojvodina uložiće zvaničnu žalbu na suđenje arbitra Milorada Mažića na jučerašnjem meču protiv Partizana i zatražiti njegovo izuzeće sa narednih utakmica FK Vojvodina u Super ligi i Kupu Srbije, te na taj način definitivno staviti tačku na bilo kakvo dodvoravanje kako Miloradu Mažiću, tako i beogradskim klubovima.

Povodom jučerašnjeg tendencioznog i pristrasnog suđenja arbitra Milorada Mažića na derbi utakmici srpskog prvenstva između Vojvodine i Partizana, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da će preduzeti neophodne korake kako bi se zaštitio od sudijske samovolje i utakmica u kojima neće imati pravo da se ravnopravno i pošteno nadmeće sa svojim sportskim protivnicima.

Primenjujući dvostruke aršine i neujednačen kriterijum tokom čitavog meča protiv Partizana, arbitar Milorad Mažić je u nekoliko navrata omogućio protivniku da ugrozi naš gol iz sumnjivih i olako dosuđenih slobodnih udaraca u zoni šuta, pri čemu je, za svaki iole čvršći duel na sredini terena, osim dosuđenog faula za rivala, igrače Vojvodine usmeno ukoravao i upozoravao da će za svaku narednu sličnu situaciju biti kažnjavani kartonom, dok se igračima suparničkog tima konstantno dozvoljavala agresivna i oštra igra, posebno na delu terena ispred njihovog gola.

Fudbalski klub Vojvodina podseća sportsku javnost da ovo nije prvi put da Milorad Mažić sudi na štetu Vojvodine protiv Partizana, jer je, u utakmici plej ofa prošle sezone, propustio da dosudi očigledan penal nad našim tadašnjim igračem Nikolom Trujićem, koga je, naočigled čitavog stadiona i TV auditorijuma, s leđa sa dve ruke povukao kapiten Partizana Miroslav Vulićević. I tada je Milorad Mažić na direktan način uticao na konačan rezultat meča, koji je mogao da ugrozi krajnji plasman Vojvodine na tabeli i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

U cilju da zaštiti svoje interese, fudbalski klub Vojvodina će od nadležnih organa zatražiti izuzeće sudije Milorada Mažića sa svih svojih narednih utakmica u Super ligi i Kupu Srbije, a materijal sa jučerašnje utakmice biće prosleđen odgovarajućim organima u Zajednici Super lige, Fudbalskom savezu Srbije i UEFA.

Ukoliko se desi da se nadležni fudbalski organi u našoj zemlji ogluše o naš zahtev i da se za bilo koju narednu utakmicu FK Vojvodina za sudiju ponovo delegira arbitar Milorad Mažić, obavićemo potrebne lekarske testove za naš pionirski tim, koji je šampion Srbije u svom uzrastu, i izvesti ga na teren u Super ligi čak i na mečevima protiv Crvene zvezde i Partizana, jer nadmetanje našeg najboljeg tima sa rivalima u utakmicama koje sudi Milorad Mažić više nema nikakvog smisla.

Poput svih iskrenih ljubitelja fudbala u našoj zemlji, i mi u fudbalskom klubu Vojvodina smo ponosno dočekali da ponovo jedan naš sudija postane deo svetske sudijske elite, kao što je to uspelo Miloradu Mažiću, pogotovo uzimajući u obzir da je Mažić svojevremeno bio član našeg kluba, kao igrač u mlađim kategorijama Vojvodine.

Upravo iz razloga što njegovi sudijski kvaliteti nisu sporni, ne možemo se oteti utisku da greške koje je načinio na štetu našeg kluba u vrlo kratkom vremenskom periodu predstavljaju smišljenu nameru da se Vojvodina rezultatski ošteti i udalji iz vrha srpskog fudbala.

Te i bilo kakve slične pokušaje, fudbalski klub Vojvodina neće dozvoliti i boriće se svim legitimnim sredstvima da zaštiti svoje ime, istoriju i ugled, koji su, već više od 100 godina, veći i značajniji od bilo kog pojedinca, pa tako i od Milorada Mažića.

Upravni odbor FK Vojvodina