Поводом локације одигравања финала Купа Србије за ову сезону, навијачи Војводине издали су саопштење за јавност, које овом приликом преносимо у целости:

Поштено или никако

Поводом вишедневних спекулација у медијима у вези са местом одигравања финала Купа Србије, навијачка група Фирма 1989 обавештава спортску јавност и све навијаче Војводине да, у случају да буде одређено да се финале игра у неком од градова централне или јужне Србије (Ниш, Јагодина, Ужице итд), тој утакмици дефинитивно неће присуствовати.

Уз, нажалост, још увек свеже сећање на 2011. годину и финале у којем је наш клуб драстично оштећен на терену, у сећању навијача Војводине и даље је готово целодневно малтретирање и тортура којој су били изложени тог дана, иако је, наводно, у интересу људи који воде српски фудбал и тада било то да се на нашим стадионима окупља што већи број гледалаца.

Оно што свих 8.000 навијача који су тада подржали Војводину у Београду и даље добро памте, навијачка група Фирма данас подсећа спортску јавност: на меч финала Купа Србије кренули смо у 15:30 часова из Новог Сада, а на стадион на којем је играно финале, у свега 90 километара удаљеном Београду, ушли смо тек у 20:45 часова, при чему током читавог пута није забележен ниједан једини инцидент.

Самим тим, постављамо питање: ако нам је тада требало скоро пет сати да дођемо до Београда, колико ће нам времена бити потребно да дођемо до Ниша, Јагодине или Ужица? Да ли се, одређивањем неког од ових или градова из њиховог окружења, показује јасна намера да Војводина има што мању подршку својих навијача у финалу, чиме се опет инсинуира да је унапред познато коме треба да припадне пехар?

У тренутној ситуацији, једино поштено решење за одређивање места одигравања финала јесте то да се жребом извлачи домаћинство, те да утакмица буде одиграна или на стадиону „Карађорђе“, или на стадиону Партизана у Београду. Свака другачија одлука показала би јасну намеру и опредељеност да се фудбалском клубу Војводина максимално ускрати подршка на финалу, а сам клуб доведе у ситуацију да буде само пуки актер меча чији је исход унапред одређен.

Апелујемо на Фудбалски савез да донесе једину поштену и исправну одлуку у вези са местом одигравања финала, а то је да се домаћинство одреди жребом, те да домаћини на свом стадиону буду или Војводина или Партизан. У супротном, навијачи Војводине се дефинитивно неће излагати целодневном малтретирању само зато да би својим присуством на утакмици некоме дали лажну слику о томе како је финале протекло у фер и поштеним условима.

Навијача група Фирма 1989